Η λειτουργία του επέλυσε ένα μακροχρόνιο κοινωνικό ζήτημα καθότι έως τo 2019, οι συγγενείς των εκλιπόντων -που είχαν εκφράσει την επιθυμία της αποτέφρωσης αντί της ταφής-  υποχρεώνονταν να μεταφέρουν τη σορό στο εξωτερικό


 

Το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών, που λειτουργεί μόλις 2 χρόνια στην Ελλάδα, παρέχει υπηρεσίες αποτέφρωσης σορού και οστών από εκταφές, καθώς και υπηρεσίες για τη διασπορά τέφρας σε γη, θάλασσα και αέρα.

Στη Ριτσώνα, όπου λειτουργεί το Αποτεφρωτήριο, χιλιάδες οικογένειες μπόρεσαν να εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία των αγαπημένων τους στην χώρα μας, και όχι στο εξωτερικό, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Μεταξύ των επωνύμων που αποτεφρώθηκαν στη Ριτσώνα ως τώρα, ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Γιώργος Κοτανίδης, ο Πέτρος Κουναλάκης, ο Στέφανος Μίλλερ κ.α.

Το Αποτεφρωτήριο σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει livestreaming από την αίθουσα τελετών, ώστε συγγενείς και φίλοι που δεν μπορούν να παραβρεθούν στην τελετή, να μπορούν να την παρακολουθούν από όπου βρίσκονται.

Η πρακτική της αποτέφρωσης νεκρών υφίσταται στην υπόλοιπη Ευρώπη και το δυτικό κόσμο για περισσότερο από έναν αιώνα, ενώ τα ποσοστά όσων επιλέγουν την αποτέφρωση σε ορισμένες χώρες, όπως στη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, τις Σκανδιναβικές χώρες και τις ΗΠΑ, είναι πολύ υψηλότερα συγκριτικά με τα αντίστοιχα ποσοστά όσων επιλέγουν την ταφή.

***

Πρόσφατα, η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης ολοκλήρωσε τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η υπόσχεση» και αφορά τα 23 χρόνια προσπαθειών για την κατασκευή του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ:

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ