Σε ισχύ τίθενται από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου όλα τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι, όπως προκύπτει, θα πρέπει να πληρώνουν σε ιδιωτικά κέντρα τα rapid και PCR tests


 

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι τιμές να αποτελέσουν έναν ακόμα μοχλό πίεσης, ώστε όλοι οι ενήλικες να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. Ο ρυθμός εμβολιασμού έχει μειωθεί αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που σε συνδυασμό με το άνοιγμα των σχολείων δημιουργεί ένα επίφοβο σκηνικό.

Η κυβέρνηση προσπαθεί πάση θυσία να αποφύγει ένα ακόμα lockdown με το εμβόλιο να είναι το βασικότερο μέσο ώστε να αποφευχθεί αυτό. Όσοι ανεμβολίαστοι λοιπόν αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα, ώστε να προσέλθουν στην εργασία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το πρωί, δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που καθορίζει το ανώτατο όριο τιμών για το μοριακό και το rapid τεστ.

Αναλυτικότερα προβλέπεται:

1.Για το τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου PCR:

  • Ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των 40 ευρώ.
  • Ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 20 ευρώ.

2.Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού με rapid test, ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ.

 

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με όσα ορίζονται στις περιπτώσεις του PCR και του rapid test, επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ. Ενώ, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με όσα ορίζονται στην περίπτωση του τιμοκαταλόγου επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Τέλος, στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι με συμπτώματα.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ