Εκπαιδευτικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε την Τετάρτη κοντά στην Καλαμάτα.


 

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα το πρωί της Τετάρτης. Πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 που ξεκίνησε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.

Όπως αναφέρει το messinialive στο σημείο της πτώσης σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγω για εγκλωβισμένους στο αεροσκάφος.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 11.10 το πρωί. Ένας αξιωματικός βρισκόταν στο αεροπλάνο αλλά η τύχη του δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για άτομο που εθεάθη να εγκαταλείπει το αεροπλάνο με αλεξίπτωτο.

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ