Το προφανές μήνυμα της επερχόμενης εκλογικής μάχης δεν μπορεί παρά να είναι ένα: Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς.


 

Συνεδρίασε την Τρίτη 18/4 για πρώτη φορά η Εκλογική Επιτροπή Κορινθίας του ΜέΡΑ 25 –Συμμαχία για τη Ρήξη. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν το πρόγραμμα των εξορμήσεων και των εκδηλώσεων ενόψει της εκλογικής μάχης της 21ης Μαΐου.

Την Εκλογική Επιτροπή αποτελούν σε πρώτη φάση οι:

1. Αδρακτάς Βλάσσης, Ξυλόκαστρο
2. Βασιλακόπουλος Θοδωρής, Κόρινθος
3. Δημητριάδη Μαρία, Κόρινθος
4. Θαλασσινός Γιώργος, Ξυλόκαστρο
5. Οικονόμου – Αμπέρλε Μπεττίνα, Κόρινθος
6. Πετρόπουλος Βασίλης, Ξυλόκαστρο
7. Ρίσκα Μαίρη, Λουτράκι
8. Σούκουλης Κώστας, Κόρινθος
9. Φραδέλος Γιώργος, Λουτράκι
10. Ψαράκης Λουκάς, Ξυλόκαστρο

Το κείμενο της διακήρυξης του ΜέΡΑ25 –Συμμαχία για τη Ρήξη καταλήγει…

Για τη ρήξη που έχει ανάγκη η κοινωνία!
Το πρόγραμμά μας δεν είναι γενικά και αόριστα φιλολαϊκό, είναι ταξικά προσανατολισμένο. Αφορά πρώτα από όλα τις εργαζόμενες, τους άνεργους, τις μικρομεσαίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τη νεολαία, τους προλετάριους, το πρεκαριάτο. Η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής θα αντιμετωπίσει τεράστια εμπόδια από τους διεθνείς και εγχώριους μηχανισμούς που θα επιδιώξουν να την ακυρώσουν, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Για την υπεράσπισή της, είναι απαραίτητη η προετοιμασία για το ενδεχόμενο της εξόδου από την Ευρωζώνη και της ρήξης με την νεοφιλελεύθερη, αντιδημοκρατική ΕΕ και τις πολιτικές της.

Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, των περιβαλλοντικών και φεμινιστικών κινημάτων, σε όσους και όσες επέλεξαν άλλους φορείς, άλλα μέσα ή/και άλλες μορφές οργάνωσης για να εναντιωθούν στις πολλαπλές κρίσεις και επιθέσεις των τελευταίων ετών.

Με αυτοτέλεια κάθε δύναμης, ισοτιμία, με επίγνωση και σεβασμό στις διαφωνίες μας, με επιμονή στους κοινούς τόπους. Απέναντι στη συστράτευση όλων των μηχανισμών της εξουσίας, στην ενότητα όλων των μνημονιακών δυνάμεων γύρω από το κοινό «πρόγραμμα» επίθεσης στα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας, είναι ανάγκη να αντιτάξουμε τη δική μας ενότητα.

Για να έχουν φωνή τα κινήματα και οι αγώνες της κοινωνίας, για να αποκτήσει ο λαός νέα εμπιστοσύνη στη δύναμή του. Για να βάλουμε φραγμό σε αυτοδύναμες, ή ισχυρές μνημονιακές κυβερνήσεις συνεργασίας. Για την ισχυρή κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση που έχουμε ανάγκη, όποια κυβέρνηση κι αν βγει μετά τις εκλογές. Στόχος όλων μας είναι η πρώτη φορά ρήξη με τις καθεστωτικές δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας μας, που έχουν φυλακίσει τον λαό μας στην ανέχεια και σε ένα δυστοπικό μέλλον.
Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ