Ο ειδικός φρουρός και γιος του συνδικαλιστή αστυνομικού αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


 

Προθεσμία 24 ωρών πήρε από τον ανακριτή ο επίορκος αξιωματικός και γνωστός συνδικαλιστής των Χανίων που αντιμετωπίζει βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες για εκβιασμούς και δωροληψία.

Ο 53χρονος, που είναι ενεργός πολιτικά με τη ΝΔ, πιάστηκε στα πράσα από τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα μετά από καταγγελίες πολιτών ότι τους εκβίαζε συστηματικά και μετά από συνομιλίες «φωτιά» που κατέγραψε ο «κοριός» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο ειδικός φρουρός και γιος του, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας σε εκβίαση. Ο 29χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του 53χρονου ήταν  επεισοδιακή καθώς ο επίορκος αξιωματικός εξαπέλυσε πρωτοφανείς απειλές και ύβρεις κατά των αστυνομικών που του περνούσαν χειροπέδες και της δικαστικής λειτουργού που ήταν παρούσα στην επιχείρηση σύλληψής του.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα εντός της υπηρεσίας, που σχετίζονται με την υπόθεση.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ