Επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης σημειώθηκε πριν από λίγο από ομάδα περίπου 10 με 15 ακροδεξιών


 

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, οι ακροδεξιοί χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες ακόμη και taser, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα πριν εξαφανιστούν στα γύρω στενά.

Ενώ σε επτά προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στην επίθεση, προχώρησε η αστυνομία, μια επίθεση που οι αυτόπτες μάρτυρες χαρακτηρίζουν δολοφονική. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και επέβαλε μήνυση.

Θύματα της επίθεσης μίλησαν στους δημοσιογράφους για το μένος με το οποίο επιτέθηκε στην κομμουνιστική νεολαία η ακροδεξιά ομάδα. «Είχαν μαζί τους αλυσίδες και tazer» λέει χαρακτηριστικά η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μελά, ενώ καταγγέλλεται το γεγονός ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες στη Σταυρούπολη χωρίς να τους πειράζει κανείς.

Η επίθεση αυτή των ακροδεξιών έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων τους με επίκεντρο το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης αλλά και επιθέσεων τους προς αντιφασίστες, αριστερές οργανώσεις, φοιτητές, μαθητές και συνδικαλιστές στην ευρύτερη περιοχή.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ