Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
Αρχική news Νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους και μη πολίτες

Νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους και μη πολίτες

Τα νέα μέτρα παρουσίασαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης


 

Τα νέα μέτρα αφορούν στο πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και μη πολίτες που θα ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου.

Αμιγείς και μεικτοί χώροι

Η εστίαση, κινηματογράφοι και θέατρα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Για την πρώτη κατηγόρια θα παρέχεται νομική «κάλυψη» προκειμένου να λειτουργεί ως covid-free επιχείρηση και να δέχεται μόνο εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους μήνες. Σε αυτή την κατηγορία η χωρητικότητα σε άτομα θα είναι στο 80%-90%. Θα εναπόκειται στον επιχειρηματία να αποφασίσει αν θα αποδέχεται εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.

Η δεύτερη κατηγορία θα είναι “μεικτή“. Σε αυτή η χωρητικότητα θα περιορίζεται στο 50% και οι πελάτες που δεν έχουν κάνει εμβόλιο θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε Rapid ή PCR τεστ.

Στους μεικτούς χώρους θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες και στους αμιγείς όχι.

Οι πελάτες στους αμιγείς χώρους θα προσέρχονται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους μεικτούς με το τεστ. Ο έλεγχος θα γίνεται από μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα επιβεβαιώνει την γνησιότητα του πιστοποιητικού.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με self test και υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους.

Γήπεδα και αθλητικοί αγώνες

Δυνατότητα παρακολούθησης αθλητικών αγώνων για όσους έχουν κάνει εμβόλιο χωρίς να είναι απαραίτητο να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης. Τόσο τα ανοικτά όσο και τα κλειστά γήπεδα, θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ