Η “εμπρηστική δήλωση” έγινε από τον πρόεδρο της κοινότητας ΜακροταντάλουΑνδρέα Τριδήμα, σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την οργή του για τους νέους δασικούς χάρτες.


 

Την ώρα που η φωτιά στο νησί εξακολουθεί να μαίνεται και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν να ενισχύονται ο ΣΚΑΙ φέρνει στην δημοσιότητα ένα σοκαριστικό ντοκουμέντο, που αν ισχύει πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη.

Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της κοινότητας ΜακροταντάλουΑνδρέας Τριδήμας, είπε πως θα βάλει φωτιά στο νησί, λόγω της διαφωνίας του με τους νέους δασικούς χάρτες:

  • <<Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, ογδόντα στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε ως πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε “θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες!>> ανέφερε ο πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέας Τριδήμας στις 8 Μαρτίου.
  • <<Πρόεδρε, συγνώμη, μην λες τέτοια πράγματα δημοσίως>> είπε ο πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου, Ιωάννης Αντωνέλλος.
  • <<Μα αυτή είναι η αλήθεια! Όλοι οι κτηνοτρόφοι, αγρότες, έχουνε ξεσηκωθεί. Δεν μπορεί τη δικιά μου περιουσία να μου τη δείχνει δασική>> απαντά ο πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου.
  • << Μη λέμε “θα περιμένουμε φωτιές”. Δεν μπορεί να λέμε τέτοια κουβέντα>> συνέχισε ο πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου.
  • <<Να είμαστε προετοιμασμένοι, εγώ αυτό λέω!>>, επέμεινε ο πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου.

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά έφτασε στην Άνδρο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και επικουρικά και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για να διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς. Υπόψη τους έχουν τεθεί οι επίμαχες αναφορές στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ η Πολίτικη Προστασία έχει ενημερώσει και τον αρμόδιο Εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ μάλιστα, εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, για την εξιχνίαση της πυρκαγιάς στην Άνδρο.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ