Μαρτυρίες ακτιβιστών και ανακοίνωση της Frontex αδειάζουν την εκδοχή των ελληνικών αρχών.


 

Μέσα στο ζοφερό κλίμα των τελευταίων ωρών η ιταλική La Reppublica παρουσιάζει μια άλλη εκδοχή που σκιαγραφεί μια διαφορετική εικόνα για τα όσα συνέβησαν από την Τρίτη μέχρι τη στιγμή του ναυαγίου.

Σύμφωνα με την εκδοχή του Λιμενικού οι μετανάστες αρνήθηκαν την βοήθεια, καθώς ήθελαν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία. Φαίνεται όμως πως το αλιευτικό κατευθυνόταν προς την Πελοπόννησο, έχοντας αλλάξει την προηγούμενη πορεία του που ήταν προς τις ακτές της Καλαβρίας.

Τα προβλήματα στη μηχανή του αλιευτικού ξεκίνησαν περίπου έξι ώρες από την στιγμή που ξεκίνησε το ταξίδι με αρκετούς από τους μετανάστες να ζητούν ακόμη και την επιστροφή τους στη Λιβύη. Ωστόσο, ο καπετάνιος και οι διακινητές συνέχισαν την πορεία τους, ενώ προχώρησαν σε πράξεις βίας και ξυλοδαρμούς κατά ορισμένων που διαμαρτύρονταν.

Η κατάσταση την Τρίτη ήταν εφιαλτική, με το πόσιμο νερό είχε τελειώσει και αρκετούς να λιποθυμούν από την αφυδάτωση. Πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι άνθρωποι οι οποίοι είχαν πεθάνει πάνω στο πλοίο, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Μέσα στον πανικό που επακολούθησε αρκετοί άρχισαν να διαπληκτίζονται με τον καπετάνιο, ο οποίος αφότου άλλαξε την πορεία του αλιευτικού προς τις ελληνικές αρχές το εγκατέλειψε με μια φουσκωτή βάρκα. Από εκείνη την ώρα και μετά το πλοίο άρχισε να κάνει ζιγκ ζαγκ ακυβέρνητο, καταλήγοντας στη μεγάλη τραγωδία.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ