Τρεις ημέρες μετά την εξόδιο ακολουθία για τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο η διαμάχη των κληρικών παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις


 

Ο επί σειρά δεκαετιών γραμματέας του Πάπα Βενέδικτου, αρχιεπίσκοπος Γκέοργκ Γκένσβαϊν, εξαπέλυσε ανοικτή επίθεση κατά του Πάπα Φραγκίσκου. Ο Γκένσβαϊν κατηγόρησε τον Πάπα Φραγκίσκο πως με την απόφασή του να περιορίσει αυστηρά την τέλεση της θείας λειτουργίας στα λατινικά έκανε την καρδιά του Βενέδικτου να ραγίσει, ενώ ο γραμματέας και στενότερος συνεργάτης του Γιόσεφ Ράτσινγκερ έκανε αναφορά και στο γεγονός πως του αφαίρεσε μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων του και πως δεν άκουγε τις συμβουλές του Βενέδικτου, σχετικά με την αντιμετώπιση των διεκδικήσεων των ομοφυλόφιλων.

Μετά τον θάνατο του Γερμανού επίτιμου Πάπα, η υπερσυντηρητική πτέρυγα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανέβασε τους τόνους φοβούμενη ότι μπορεί να τεθεί οριστικά στο περιθώριο.

Ο γραμματέας του Βενέδικτου έφτασε να δηλώσει ότι «μέσα στο Βατικανό, στο παρελθόν, διεπίστωσε ότι υπήρχε ο διάβολος, o οποίος έδρασε κατά του επίτιμου ποντίφικα».

Ο Φραγκίσκος, απάντησε με νόημα πως «Πρέπει να λατρεύουμε τον Θεό και όχι τα ψεύτικα είδωλα που μας σαγηνεύουν με το κύρος και την εξουσία με την γοητεία των ψευδών ειδήσεων». «Συναντάμε τον Κύριο μέσα στην ταπεινότητα και την σιωπή», είπε  «ο Πάπας των φτωχών».

Εντός των ημερών, ο γραμματέας του Γιόσεφ Ράτσινγκερ θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Μόνον η αλήθεια, η ζωή μου δίπλα στον πάπα Βενέδικτο» κάτι που αναμένεται να φέρει νέες αντιδράσεις.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν το ενδεχόμενο να φτάσουμε σε σχίσμα, με αποκοπή της συντηρητικής πτέρυγας κληρικών από την Εκκλησία της Ρώμης. Ωστόοσο, το πραγματικό πεδίο διαμάχης είναι η διαδοχή του Φραγκίσκου, η επιλογή του επόμενου ποντίφικα, ο οποίος θα προκύψει από την βούληση και την θεία φώτιση, όπως πιστεύουν οι Ρωμαιοκαθολικοί, του κονκλάβιου των καρδιναλίων…

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ