Ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις ασκήθηκε σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών με τις εξελίξεις να τρέχουν στην υπόθεση του ελληνικού metoo μετά την άσκηση διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα στον γνωστό ηθοποιό.


Η δίωξη αφορά σε ένα βιασμό και δύο απόπειρες. Οι καταγγελίες είχαν γίνει από γυναίκες συναδέλφους του, οι οποίες κατέθεσαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ και στη συνέχεια στις δικαστικές αρχές. Η πρώτη καταγγελία και πιο σοβαρή αφορά το αδίκημα του βιασμού και έχει χρόνο τέλεσης το 2008. Η καταγγέλλουσα έχει στην κατάθεση της περιγράψει την επίθεση που δέχθηκε από τον ηθοποιό εντός του θεάτρου όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους.

Οι δύο άλλες καταγγελίες που αφορούν τις απόπειρες έχουν χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014. Η δικογραφία διαβιβάζεται πλέον σε τακτικό ανακριτή , ενώπιον του οποίου ο ηθοποιός θα κληθεί σε απολογία για τις πράξεις που του αποδίδονται. Ο ίδιος πάντως, στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων , που κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του , έχει αρνηθεί το σύνολο των πράξεων που του αποδίδονται.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ