Παράδοση  πίτσας… για την πρώιμη ανίχνευση αλλά και την βελτίωση των συμπτωμάτων μίας από τις συχνότερες διαταραχές της παιδικής ηλικίας, της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας


 

Η επιστημονική ομάδα του έργου ADHD360 του ΑΠΘ καλεί τους γονείς και τους επαγγελματίες υγείας να συμμετάσχουν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του παιχνιδιού σοβαρού σκοπού PIZZA ON TIME το οποίο βασίζεται σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω του Zoom. Η συνολική διάρκεια των παρουσιάσεων είναι 45’ και στο τέλος θα υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για συζήτηση με τους γονείς.

Το ADHD360 αποτελεί μία καινοτόμα και ολοκληρωμένη πλατφόρμα πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης των συμπτωμάτων της ΔΕΠΥ. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει ένα παιχνίδι σοβαρού σκοπού (serious game) και μία εφαρμογή παρατήρησης συμπεριφοράς για κινητά τηλέφωνα/τάμπλετ, ως εργαλεία παρέμβασης και βελτίωσης των συμπτωμάτων της ΔΕΠΥ. Τα καινοτόμα εργαλεία διατίθενται δωρεάν και απευθύνονται σε γονείς παιδιών και εφήβων, ηλικίας 7-16 ετών.

Σημειώνεται ότι το παιχνίδι δίνει την ένδειξη στους γονείς ότι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ειδικό ιατρό και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον ειδικό ιατρό και την ιατρική διάγνωση.

 

Το έργο υλοποιείται από την επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής του AΠΘ και μίας εταιρείας ανάπτυξης video games. Επιστημονικός Υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος είναι ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Μπαμίδης και συντονιστής ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Ιωάννης Βλαχάβας.

Τί είναι η ΔΕΠΥ

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠΥ) αποτελεί μία από τις συχνότερες διαταραχές της παιδικής ηλικίας η οποία συνήθως συνοδεύει το άτομο και στην ενήλικη ζωή του.

Τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ είναι η διάσπαση προσοχής, η παρορμητικότητα και η υπερκινητικότητα. Η αναγνώριση του προβλήματος συμπίπτει, στις περισσότερες περιπτώσεις, με την ένταξη στο σχολείο, εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων για συγκέντρωση της προσοχής, οργάνωση και συμμόρφωση στους κανόνες.

Η εν λόγω διαταραχή εμφανίζεται παγκοσμίως στο 7,2% των παιδιών (129 εκατομμύρια παιδιά περίπου), με μεγαλύτερη συχνότητα στα αγόρια.

 

Το πρόγραμμα ADHD360 πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ε.Ε

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ