Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ενδιαφέρεται να αγοράσει τους Πεταλιούς Ευβοίας έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ


 

Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών Εύβοιας θέλει να αποκτήσει ο μεγιστάνας Μπιλ Γκέιτς και είναι διατεθειμένος να δώσει 26 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο και ανήκουν στον δήμο Καρύστου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος.

Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το θαλάσσιο σύμπλεγμα των δέκα νησιών με τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, τις αμμουδερές ακρογιαλιές και τις εντυπωσιακές βίλες, οι ιδιόκτητες «ελληνικές Μαλδίβες», όπως αποκαλούνται οι Πεταλιοί, είναι ο αγαπημένος προορισμός καλοκαιρινών αποδράσεων μεγαλοεφοπλιστών, billionaires και σταρ του Hollywood.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ