Την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας επιχειρεί το υπουργείο Υγείας μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης


 

Η χώρα μας έχει θλιβερή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία η αντιμετώπιση της οποίας επιχειρείται μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στην 86η ΔΕΘ.

Ο ΙΣΘ στην φετινή του συμμετοχή στη ΔΕΘ επέλεξε να αναδείξει παράλληλα με το θέμα των εμβολιασμών και τα θέματα της παιδικής παχυσαρκία και της δωρεάν ιστών και οργάνων, όχι μόνο μοιράζοντας υλικό, αλλά και μέσα από τη διοργάνωση συνεντεύξεων με ειδικούς που θα προβληθούν από το κανάλι του Συλλόγου στο YouTube, ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΘ , Νίκος Νίτσας.

Ο υπουργός σημείωσε, ότι η χώρα μας έχει τη θλιβερή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία την αντιμετώπιση της οποίας επιχειρεί το υπουργείο Υγείας μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, απευθύνοντας χαιρετισμό είπε: «είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε έργο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για την υγεία, κατ’ αρχήν των Ελλήνων ασθενών, για την πρόληψη και την υγεία και επίσης για να μπορέσουμε να έχουμε όλοι καλές συνθήκες δουλειάς και να είμαστε ευχαριστημένοι».

Η υφυπουργός Υγείας  -αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας- Ζωή Ράπτη, ανέφερε ότι κατά δυο χρόνια της πανδημίας ο πρωθυπουργός δημιούργησε χαρτοφυλάκιο για την ψυχική υγεία. «Εκείνο το οποίο είδαμε ήταν ότι η χώρα ,όπως και άλλες χώρες παγκοσμίως , είχε υποχρηματοδοτούμενο σύστημα ψυχικής υγείας και για αυτό το λόγο μετά από αξιολόγηση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας σχεδιάσαμε νέο πλαίσιο, ούτως ώστε να μπορούμε να δώσουμε καλύτερες υπηρεσίες.

Έτσι σήμερα με το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργούμε 106 νέες δομές και υπηρεσίες στη χώρα τόσο για την υποστήριξη των ενηλίκων, των παιδιών, της τρίτης ηλικίας, την άνοια, για τον αυτισμό αλλά και οικοτροφεία και ξενώνες και παράλληλα δομές για την απεξάρτηση. Όλα αυτά ζητήματα τα οποία αναδείχτηκαν μέσα από την πανδημία όπου εκεί καταλάβαμε ότι η ψυχική υγεία είναι το ίδιο σημαντική με τη σωματική».

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ