Οι μάσκες της Επανάστασης“, o ρόλος των νεοναζί και της Δύσης στην Ουκρανία


 

Το ερευνητικό ντοκιμαντέρ “Οι μάσκες της Επανάστασης“, του έγκυρου και πολυβραβευμένου Γάλλου ερευνητή, Paul Moreira, ρίχνει φως στα γεγονότα του 2016 στην Ουκρανία και εξιστορεί την πτώση του φιλορώσου προέδρου Γιανούκοβιτς, το τι ακριβώς συνέβη μετά τα γεγονότα της Πλατείας Μαϊντάν καθώς και την άνοδο της σκληρής ακροδεξιάς και τις φρικτές πράξεις των νεοναζιστών στην Ουκρανία.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ουκρανική πρεσβεία στη Γαλλία, ζήτησε από το τηλεοπτικό κανάλι Canal+ να μην μεταδώσει το ντοκιμαντέρ. Η προβολή του ντοκιμαντέρ στη Γαλλία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τις επίσημες αρχές του Κιέβου.

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Paul Moreira «Οι Μάσκες της Επανάστασης», καταγράφει και τη φρικιαστική πυρπόληση από τους νεοναζί του Σπιτιού των Συνδικάτων στην Οδησσό, κατά την οποία δεκάδες ρωσόφωνοι κάηκαν ζωντανοί ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου ενώ υπάρχουν αναφορές για βιασμούς γυναικών πριν τις κάψουν ζωντανές καθώς και για θανάτωση εγκύου, γεγονότα τα οποία αγνοήθηκαν από τα Δυτικά ΜΜΕ και δεν διερευνήθηκαν ποτέ σωστά από τις ουκρανικές αρχές.

Ισχυρίζεται επίσης, ότι ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες, συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα του Μαϊντάν και συνέχισαν να πολεμούν μαζί με τον ουκρανικό στρατό για να καταστείλουν μια απόπειρα απόσχισης που υποστηρίζεται από τη Ρωσία στις ανατολικές επαρχίες, κατηγορώντας την Αμερική για υποστήριξη αυτών των νεοναζιστικών ομάδων.

Ο Moreira υπερασπίστηκε το έργο του λέγοντας ότι όχι μόνο δεν είναι φιλορώσος προπαγανδιστής, αλλά προειδοποιούσε ότι οι παραστρατιωτικές ομάδες, όπως το Τάγμα Αζόφ και ο Δεξιός Τομέας «είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ουκρανική δημοκρατία».

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Moreira, δείχνει με σαφήνεια τι συμβαίνει στην Ουκρανία και την επιρροή της Αμερικής στο σύνολο των ΜΜΕ, κατηγορώντας την για υποστήριξη των νεοναζιστικών ομάδων.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ