Σοβαρή καταγγελία για πολυκατάστημα στην Πάτρα ότι παρακολουθεί τους πελάτες του μέσω κάρτας sim του κινητού τους, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, ενώ για το ζήτημα έχουν ήδη γίνει αναφορές και στην επιθεώρηση εργασίας


 

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο που έκανε την αποκάλυψη, μεγάλη πολυεθνική αλυσίδα στην Πάτρα προχώρησε σε εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησής των πελατών, με άλλοθι την καταγραφή του αριθμού των ατόμων που πρέπει να υπάρχουν ανά τετραγωνικό μέσα σε αυτό λόγω των μέτρων του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σύστημα δεν βασίζεται στην ταυτοποίηση μέσω αναγνώρισης προσώπου ή σωματικού ίχνους, αλλά στο «σκανάρισμα» της κάρτας sim του κινητού το οποίο φέρουν μαζί τους οι πελάτες.

Με αυτό τον τρόπο κατορθώνει να γνωρίζει όλες τις κινήσεις τους, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζει σε ποιο τμήμα βρίσκεται ο πελάτης και την στιγμή εκείνη να του στέλνει συγκεκριμένο μήνυμα για τιμές προϊόντων που υπάρχουν εκεί.

Για το ζήτημα έχουν ήδη γίνει αναφορές στην επιθεώρηση εργασίας τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, όπου και έχει καταγγελθεί το γεγονός και ζητείται να ληφθούν άμεσα μέτρα.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ