Τεράστια συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη – Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα στους πολίτες


 

Στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στον σιδηρόδρομο ανταποκρίθηκαν σχεδόν 15.000 πολίτες όλων των ηλικιών, ενώ στην διαμαρτυρία συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

 

 

Συνθήματα όπως «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος» και «Το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί» ακούστηκαν στην πλατεία Συντάγματος, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για την τραγωδία στα Τέμπη που οδήγησε στον θάνατο 57 επιβατών, ενώ 22 νοσηλεύονται ακόμη στο νοσοκομείο της Λάρισας. Μετά την προγραμματισμένη έναρξη του συλλαλητηρίου στις 11, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φονικής σύγκρουσης.

Πριν το τέλος της διαμαρτυρίας, ξεκίνησαν επεισόδια στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, με τη ρίψη βομβών κρότου λάμψης και χημικών, χωρίς να έχει προηγηθεί πρόκληση από μεριάς των διαδηλωτών, με στόχο την διάλυση της διαδήλωσης.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η ειρηνική συγκέντρωση εξελισσόταν ομαλά και για ακόμη μια φορά η αστυνομική αυθαιρεσία δεν σεβάστηκε ούτε ηλικιωμένους και παιδιά ούτε και το κλίμα πένθους των ημερών.

Ομάδα αποσπάστηκε από το πλήθος των διαδηλωτών και απάντησε στις αστυνομικές δυνάμεις που συνέχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα, ενώ οι πολίτες βρήκαν προσωρινά καταφύγιο στον σταθμό του μετρό.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα προπύλαια και στην Ομόνοια με την ατμόσφαιρα να είναι ιδιαιτέρως αποπνικτική, ενώ πλήθος κόσμου επέστρεψε στο Σύνταγμα συνεχίζοντας την ειρηνική διαμαρτυρία.

photos: SzisidiSAnna Efthimiadou

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ