Συνέντευξη τύπου του δημάρχου Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου καθώς και κοινή δήλωση με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο σχετικά με το θέμα της λειψυδρίας.


 

Ο Αννίβας Παπακυριάκος ανέλυσε τους τρεις άξονες στους οποίους κινούνται οι ενέργειες του δήμου και αφορούν σε βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.
Τόνισε πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου Βέλου-Βόχας, μερικά εκ των οποίων καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους ενώ άλλα «δανείζονται» νερό από διπλανά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Ζευγολατιό όπου όλες οι διαθέσιμες γεωτρήσεις του χωριού αποδίδουν αυτή τη στιγμή μάξιμουμ 15 κυβικά νερού.
Για το λόγο αυτό η υδροδότηση του Ζευγολατιού ενισχύεται από δύο γεωτρήσεις του Βραχατίου οι οποίες όμως και πάλι δεν καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν.
Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο δήμος Βέλου-Βόχας απευθύνθηκε στους όμορους δήμους του για βοήθεια στην αντιμετωπιση της λειψυδρίας, ο δήμος Κορινθίων ανταποκρίθηκε άμεσα. Όμως εξαιτίας παράνομων παρεμβάσεων στο δίκτυο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά νερού, ο δήμος Κορινθίων απαίτησε την κατασκευή ενός νέου δικτύου μήκους 3 χλμ για να εξασφαλιστεί ότι όλη η ποσότητα νερού που διαθέτει η Κορινθος φτάνει στην δεξαμενή του Ζευγολατιού και καλύπτει υδρευτικές ανάγκες.
Ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος  βρέθηκε σήμερα στο πλάι του δημάρχου Βέλου-Βόχας ως κίνηση αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τους κατοίκους του δήμου που δοκιμάζονται από την λειψυδρία.
Tέλος ο κύριος Παπακυριάκος προέβη σε μια αποκάλυψη κατά την οποία ο πρόεδρος του Δ.Δ. Ζευγολατιού είχε ψηφίσει αρνητικά σε τριμερή επιτροπή με πρόταση ενοικίασης γεώτρησης για την συνδρομή στην υδροδότηση του χωριού.

 

PRESS CREW

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ