για εκείνα τα πρωινά που ξυπνάς και έχεις την επιθυμία να φας κάτι γλυκό αλλά και για εκείνα τα απογεύματα που αναζητάς απεγνωσμένα κάτι γλυκό που να μην έχει πολλές θερμίδες, να είναι υγιεινό και χορταστικό…


Συνταγή για περίπου 10 τεμάχια:
2 φλ. νιφάδες βρώμης
1 φλ. γάλα αμυγδάλου
1 κ. γλυκού baking powder
1 βανίλια
1/2 κ. γλυκού κανέλα
2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αλέθουμε την βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη και προσθέτουμε την βανίλια, το baking powder, την κανέλα. Xτυπάμε το αυγό και το αναμιγνύουμε με το γάλα. Ενώνουμε τα δύο μίγματα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Δεν ανακατεύουμε πολύ για να είναι πιο αφράτα. Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς προσθήκη κάποιας λιπαρής ύλης ψήνουμε σε μέτρια φωτιά (ανάλογα με την κουζίνα σας) 3 λεπτά περίπου από τη μια πλευρά και 3 από την άλλη. Αν αρπάξουν λίγο μην σας πτοήσει, δεν θα φανεί στη γεύση!
Σερβίρουμε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης, φρούτα της επιλογής μας  -αρκεί να είναι εποχής- , ξηρούς καρπούς, κανέλα ή και λίγο κακάο. Εγώ δοκίμασα με μπανάνα, με ακτινίδιο και με μηλαράκι και ήταν όλα υπέροχα!
Όπως έχουμε πει… δεν ξεχνάμε ποτέ το ότι είναι υγιεινό δεν σημαίνει ότι είναι και ελεύθερο θερμίδων… Παν μέτρον άριστον!!!

follow me for more: Αναστασία Βουλγαρίδου 

Αναστασία Βουλγαρίδου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ