Η πρωτοβουλία του κου.Κουρσούμη που δείχνει την άλλη όψη των πραγμάτων, σχετικά με το που και το πως πρέπει να καταλήγουν τα βιβλία…
και  πως η πολτοποίηση των βιβλίων που πραγματοποιήθηκε προ ημερών ήταν έγκλημα


 

Ο κος.Λεωνίδας Κουρσούμης εργαζόταν σε εκδοτικό οίκο, αλλά την περίοδο της κρίσης βρέθηκε άνεργος ενώ πέρασε οκτώ μήνες ως άστεγος. Μέσα σε αυτούς τους μήνες, άρχισε να μαζεύει πεταμένα βιβλία από τα σκουπίδια και να τα πουλάει στο Μοναστηράκι για το μεροκάματο. Η προσπάθεια του αυτή, εξελίχθηκε στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων, με το οποίο επιδιώκει να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εκείνον.

Το υπέροχο αυτό εγχείρημά, στεγάζεται προσωρινά στην Πειραιώς 132, στο Γκάζι.
Έμεινε για δέκα μήνες κλειστό λόγω πανδημίας όμως άνοιξε ξανά τις πόρτες του και διοργανώνει ένα παζάρι που θα διαρκέσει ως το τέλος Ιουνίου, προσπαθώντας να ορθοποδήσει. Τα έσοδα του bazaar θα χρησιμοποιηθούν για την μετακόμισή του βιβλιοπωλείου σε μόνιμο χώρο, στην οδό Σούτσου 19, στου Γκύζη.

Σύμφωνα με τον κο.Λεωνίδα Κουρσούμη, υπάρχουν προσφορές με 20άδες βιβλίων από 1 ευρώ το ένα τα οποία πωλούνται και μεμονωμένα για 2 ευρώ καθώς και λευκώματα τέχνης με 5 ευρώ.

Επιπλέον, ο κ. Κουρσούμης και η ομάδα του ετοιμάζουν μια ακόμα πρωτοβουλία, που έχει να κάνει με την ανακύκλωση χαρτιού.

«Συναντήσαμε κάποιες δυσκολίες ωστόσο πιστεύω σύντομα να είμαστε έτοιμοι» , «Μας παραχωρήθηκε ένας χώρος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, όπου θα εγκαταστήσουμε μια πρέσα συμπίεσης, την οποία θα νοικιάσουμε από κάποια εταιρεία. […] Θα τοποθετηθούν και 30 κάδοι περισυλλογής χαρτιού στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου. Παράλληλα συλλέγουμε εφημερίδες, χαρτόνι, χαρτί συσκευασίας, χαρτόκουτα, χαρτοσακούλες, περιοδικά, αλληλογραφία, χαρτί περιτυλίγματος, εδώ στην Πειραιώς ή τα παραλαμβάνουμε με ένα βαν, το οποίο μας παραχωρείται από τον ιδιοκτήτη του, από το σημείο που μας υποδεικνύουν», λέει σχετικά με την πρωτοβουλία της ανακύκλωσης.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ