Ένα βιβλίο για την ειρήνη!


 

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας από τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, πραγματοποίησε την φετινή εκδήλωση λαμβάνοντας την πρωτοβουλία να γιορταστεί η σημερινή ημέρα στον περίβολο του χώρου.

Με σύμμαχο την λιακάδα, δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους, βρέθηκαν στην συμβολη των οδών Κολοκοτρώνη και Πυλαρινού, στην Δημοτική Πινακοθήκη, φέρνοντας μαζί τους αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα της επιλογής τους, πολύχρωμες ζωγραφιές και ευχές  με αντιπολεμικά μηνύματα για να στολίσουν κάθε γωνιά της πόλης!

Η Παιδική Χορωδία του ΚΕ.Π.Α.Π. του Δήμου Κορινθίων, πλαισίωσε την όμορφη γιορτή με τραγούδια για την Ειρήνη, στέλνοντας αγάπη στα παιδιά της Ουκρανίας που δοκιμάζονται από τον πόλεμο.

Τα παιδιά της Κορίνθου με όλη τους την αθωότητα, γέμισαν την πόλη με χρώματα, φωνές και χαμογέλα, τραγουδώντας το δικό τους μήνυμα για Ειρήνη σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Αν όλα τα παιδιά της γης
πιάναν γερά τα χέρια
κορίτσια αγόρια στη σειρά
και στήνανε χορό
ο κύκλος θα γινότανε
πολύ πολύ μεγάλος
κι ολόκληρη τη Γη μας
θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.

Αν όλα τα παιδιά της γης
φωνάζαν τους μεγάλους
κι αφήναν τα γραφεία τους
και μπαίναν στο χορό
ο κύκλος θα γινότανε
ακόμα πιο μεγάλος
και δυο φορές τη Γη μας
θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.

Θα `ρχόνταν τότε τα πουλιά
θα `ρχόνταν τα λουλούδια
θα `ρχότανε κι η άνοιξη
να μπει μες στο χορό
κι ο κύκλος θα γινότανε
ακόμα πιο μεγάλος
και τρεις φορές τη Γη μας
θ’ αγκάλιαζε θαρρώ!

Γιάννης Ρίτσος

 

Η κυρία Ράνια Σαζακλή υπεύθυνη του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, χαρακτήρισε την εκδήλωση σαν μια λαμπρή γιορτή !!

Όσο για την ακούραστη εργάτρια και έφορο της Δημοτικής Πινακοθήκης κυρία Τόνια Τζαναβάρα  για ακόμη μια φορά δήλωσε την αμέριστη στήριξη στις κάθε είδους ανάλογες εκδηλώσεις.

 

επιμέλεια: Άννα Ευθυμιάδου
photos & videos: SzisidiS

 

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ