Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά για τον θάνατο του 16χρονου αθλητή. Τι δείχνει η εξέταση.


 

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός στα μέσα Δεκεμβρίου, ο βαρύτατος τραυματισμός του ανήλικου αθλητή της πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Ασφάλειας Αττικής είχε ξεκινήσει έρευνα η οποία εξελίσσεται πλέον και μετά την σχετική εντολή της εισαγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του αδικοχαμένου αθλητή.

Η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά έδειξε πως ο θάνατος του αδικοχαμένου αθλητή οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Είχε βαριά κάκωση στον δεξί κρόταφο και στον εγκέφαλο που τελικά οδήγησε στον θάνατό του, ακόμη όμως δεν είναι σε θέση οι επιστήμονες να απαντήσουν με απόλυτη ακρίβεια, αν αυτή η κάκωση θα μπορούσε να προκληθεί μόνο από πτώση, μόνο από χτυπήματα ή σε συνδυασμό και θα χρειαστούν και περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις για να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Από την Ασφάλεια έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των ερευνών οι συνθήκες του βαρύτατου τραυματισμού του, το τι ακριβώς έγινε στους προπονητικούς αγώνες εκείνης της ημέρες και με ποιους αθλητές και τι ακολούθησε στα αποδυτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τώρα δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι ύποπτο ως προς τις προθέσεις άλλων αθλητών, ωστόσο τα πάντα ελέγχονται και τα πάντα εξετάζονται.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ