Δύο ημέρες μετά την γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ισπανία και το σχετικό hashtag #Ισπανια είναι στα κορυφαία trends των social media στη χώρα μας καθώς οι χρήστες επικρίνουν σφόδρα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.


 

 

H εμμονή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε ανάλογη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που δίνει χιλιάδες ευρώ στα golden boys που θα στελεχώσουν τον υπό ιδιωτικοποίηση ΕΦΚΑ, σε συνδυασμό με την αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ισπανία στα 1.167 ευρώ, έχει προκαλέσει, όπως ήταν φυσικό, αντιδράσεις στους Έλληνες χρήστες, κυρίως του Twitter.

Με χιουμοριστικά, καυστικά αλλά και πολιτικά σχόλια, ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που επιμένει να λέει «όχι» σε κάθε μέτρο που θα μπορούσε να βοηθήσει τα νοικοκυριά. «Όχι» στην αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και «όχι» στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και στο ΦΠΑ τροφίμων πρώτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ισπανία η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ είναι συνεργασία των Σοσιαλιστών με τους Ουνίδας Ποδέμος ενώ εμπνευστής της εργασιακής μεταρρύθμισης είναι η υπουργός Γιολάντα Ντίαθ των Ποδέμος.

Και για το τέλος ένα πολύ εύστοχο σκίτσο με υπογραφή…

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ