Περνώντας λίγο μετά την απαγόρευση, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα δηλαδή από την όμορφη παραλία στο Βραχάτι και μιας και λόγω ιδιότητος ρεπόρτερ δεν είχα να ανησυχώ για πρόστιμα και συλλήψεις δεν ήταν δυνατό να μην χαζέψω για λίγο τον αποκριάτικο στολισμό, που ο δήμος έχει τοποθετήσει.

Με φόντο το μουντό απογευματινό σκηνικό ήρθαν συνειρμικά οι σκέψεις πως δίχως εμάς θα γίνει η γιορτή. Οι αρλεκίνοι θα γιορτάσουν και θα χορέψουν με τις ντάμες τους μετά τις 6 το απόγευμα. Περιμένουν μέρες τώρα, στέκοντας ακίνητοι έξω από άδεια μαγαζιά και σφαλιστές τζαμαρίες, κοιτώντας την θάλασσα.

Θα ξεφαντώσουν κάτω από τα αστέρια, μια νύχτα που εμείς θα βλέπουμε τηλεόραση και το κράτος θα ψάχνει τα επόμενα πρόστιμα. Έτσι θα μοιάζει φέτος η Αποκριά. Με τις μάσκες τους που δεν μοιάζουν με τις δικές μας, θα στήσουν χορό που θα κρατήσει ως το πρωί… θα φιληθούν, θα αγκαλιαστούν και θα γελάνε.

Στην φετινή Αποκριά περισσεύουν οι καρνάβαλοι ωστόσο δίχως ίχνος ντροπής όπως ορίζουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας σε κάτι τέτοια…, θα συνεχίζουν από τις καρέκλες τους την δική τους “παρέλαση” στην ελευθερία μας… Για άρματα δεν έμαθα κάτι. Θα βγουν τα άρματα στους δρόμους; Δεν θα βγουν; Έτσι όπως γίναμε, το αφήνω για το απογευματινό διάγγελμα ..

επιμέλεια: Άννα Ευθυμιάδου
photos: SzisidiS & Άννα Ευθυμιάδου 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ