Είναι το πλέον εξελιγμένο σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας παγκοσμίως. Αν και η Χαμάς έχει ανακοινώσει την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών προς το Ισραήλ, ο αριθμός αυτών που κατάφεραν να βρουν το στόχο είναι σημαντικά περιορισμένος και ο λόγος είναι ο «Σιδηρούς Θόλος».


 

 

Τέθηκε σε λειτουργία το 2011 και είναι το πλέον εξελιγμένο σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας που έχει αναπτύξει το Ισραήλ και μπορεί να υπολογίζει ποιο ακριβώς σημείο θα πλήξει η εχθρική ρουκέτα έτσι ώστε να στείλει ένα πύραυλο να τον αναχαιτίσει. Εκτιμάται πως το ποσοστό επιτυχίας του συστήματος είναι εξαιρετικά υψηλό (περίπου στο 90%) και έχει συμβάλει τα μέγιστα για την απόκρουση των επιθέσεων από τη Γάζα.

Το σύστημα αναπτύχθηκε πρώτη φορά το 2011 και όπως έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ο Νετανιάχου, «έχει αποδείξει την αξία του» στην αναχαίτιση και την κατάρριψη πυραύλων και ρουκετών. Το 2019 οι ΗΠΑ αγόρασαν το σύστημα αυτό από το Ισραήλ και την δημόσια επιχείρηση Rafael Defense Systems και την Israel Aerospace Industries.

Αν και θα θέλαμε να μην τις αντικρίζουμε σε κανένα σημείο του πλανήτη οι εικόνες που καταγράφηκαν στον ουρανό του Ισραήλ είναι εντυπωσιακές….

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ