Μέγας αποκρυφιστής και μελλοντολόγος της Αναγέννησης, η φήμη του οποίου παραμένει ζωντανή ως τις μέρες μας


 

 

Όσοι ακολουθούν τις προφητείες του Νοστράδαμου, πιστεύουν ότι προέβλεψε εμβληματικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας, από την Γαλλική Επανάσταση και την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία μέχρι τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την πανδημία του κορονοϊού . Οι ορθολογιστές θεωρούν τις προφητείες του ως έργο των παραισθήσεων ενός μισότρελου ανθρώπου. Ωστόσο, ο Νοστράδαμος υπήρξε ένας σπουδαίος γιατρός, μπροστά από την εποχή του, που έδρασε αφιλοκερδώς για το κοινό καλό.

Το διαδίκτυο έφερε ξανά τον Νοστράδαμο στην επικαιρότητα και έκτοτε κερδίζει συνεχώς νέους οπαδούς. Οι προφητείες που του αποδίδονται πληθαίνουν καθημερινά, αλλά οι περισσότερες είναι προϊόντα διαδικτυακής απάτης (hoax) για να καλύψουν ανάγκες του παρόντος.

Λίγο πριν μας “αποχαιρετήσει” το 2022, οι προφητείες του Νοστράδαμου γίνονται και πάλι δημοφιλείς καθώς αφορούν ένα όχι και τόσο ελπιδοφόρο νέο έτος.

Ο «μεγάλος πόλεμος»

Σύμφωνα με τον Νοστράδαμο το 2023, «Επτά μήνες μετά τον Μεγάλο Πόλεμο, θα υπάρξουν άνθρωποι νεκροί από κακές πράξεις». Με βάση τη συνεχιζόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, η φράση αυτή θα μπορούσε να σημαίνει μια κλιμάκωση που θα φέρει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπερθέρμανση του πλανήτη

Το 2023, ο Νοστράδαμος προβλέπει ότι οι θερμοκρασίες θα ανέβουν περαιτέρω και η στάθμη της θάλασσας θα φτάσει σε απροσδόκητα επίπεδα. Όπως έγραψε: «Όσο ο ήλιος θα σιγοκαίει τη θάλασσα που λάμπει, τα ζωντανά ψάρια της Μαύρης Θάλασσας θα βράσουν. Όταν η Ρόδος και η Γένοβα μισοπεθαίνουν από την πείνα, οι ντόπιοι για να τα κόψουν θα κοπιάζουν».

Κοινωνική επανάσταση

Με την τρέχουσα ενεργειακή κρίση και την υπερθέρμανση του πλανήτη, οι κοινωνικές αναταραχές θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω το 2023. Ο Νοστράδαμος προβλέπει: «Αργότερα και γρήγορα θα δείτε μεγάλες αλλαγές να γίνονται, φρικτές, με εκδίκηση». Αναφέρει επίσης: «Η τρομπέτα σείεται με διχόνοια. Μια συμφωνία που χάθηκε, σήκοντας ή σηκώνοντας; το πρόσωπο στον ουρανό, το ματωμένο στόμα θα κολυμπήσει με αίμα· το πρόσωπο που έχει αλειφθεί με γάλα και μέλι κείτεται στη γη».

Αυτή η πρόβλεψη μπορεί να ερμηνευθεί ως μια πιθανή εξέγερση κατά των πλουσίων καθώς οι λαοί αναλαμβάνουν δράση απέναντι στην επιδείνωση της οικονομίας και την ολοένα αυξανόμενη φτώχια.

Κανιβαλισμός

Ο Νοστράδαμος έχει μια ζοφερή πρόβλεψη για τον κόσμο σε μια περίοδο ανόδου των τιμών των τροφίμων. Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να λαμβάνουν απεγνωσμένα μέτρα για να επιβιώσουν, συμπεριλαμβανομένης της καταφυγής στον κανιβαλισμό.

«Δεν υπάρχουν ηγούμενοι, μοναχοί, αρχάριοι για να μάθουν το μέλι θα κοστίζει πολύ περισσότερο από το κερί», είπε. «Τόσο ψηλά θα ανέβει το σιτάρι, που ο άνθρωπος θα τρώει τον συνάνθρωπό του».

Ο Νέος Πάπας

Η επόμενη πρόβλεψη του Νοστράδαμου για το 2023 είναι η άφιξη ενός νέου Πάπα που θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο. Προέβλεψε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα ήταν ο τελικός αληθινός Πάπας και ότι ο επόμενος Πάπας θα προκαλέσει αναταραχές.

Η πρόβλεψη αναφέρει: «Στον τελευταίο διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας, θα υπάρχει ο Πέτρος ο Ρωμαίος, ο οποίος θα θρέψει το ποίμνιό του μέσα σε πολλές στεναχώριες, μετά από τις οποίες η πόλη με τους επτά λόφους θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους. Τέλος».

Προσγείωση στον Άρη

Ο Νοστράδαμος ανέφερε για ένα «φως στον Άρη που πέφτει» στο βιβλίο των προφητειών του. Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί από το γεγονός ότι ο πλανήτης κινείται προς τα πίσω στον ουρανό λόγω της ανάδρομης κίνησης. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να αναφέρεται στις προσπάθειες της ανθρωπότητας, να κατοικήσει τον πλανήτη.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ