Μέγας αποκρυφιστής και μελλοντολόγος της Αναγέννησης, η φήμη του οποίου παραμένει ζωντανή ως τις μέρες μας


 

 

Όσοι ακολουθούν τις προφητείες του Νοστράδαμου, πιστεύουν ότι προέβλεψε εμβληματικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας, από την Γαλλική Επανάσταση και την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία μέχρι τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την πανδημία του κορονοϊού . Οι ορθολογιστές θεωρούν τις προφητείες του ως έργο των παραισθήσεων ενός μισότρελου ανθρώπου. Ωστόσο, ο Νοστράδαμος υπήρξε ένας σπουδαίος γιατρός, μπροστά από την εποχή του, που έδρασε αφιλοκερδώς για το κοινό καλό.

Το διαδίκτυο έφερε ξανά τον Νοστράδαμο στην επικαιρότητα και έκτοτε κερδίζει συνεχώς νέους οπαδούς. Οι προφητείες που του αποδίδονται πληθαίνουν καθημερινά, αλλά οι περισσότερες είναι προϊόντα διαδικτυακής απάτης (hoax) για να καλύψουν ανάγκες του παρόντος.

Λίγο πριν μας “αποχαιρετήσει” το 2021, οι προφητείες του Νοστράδαμου γίνονται και πάλι δημοφιλείς καθώς αφορούν ένα όχι και τόσο ελπιδοφόρο νέο έτος.

Οι προφητείες του Γάλλου φιλόσοφου, δεν είναι και τόσο αισιόδοξες για το 2022, καθώς προβλέπει σεισμό, πόλεμο και αστεροειδή.

Μεταξύ των προφητειών του λοιπόν, αναφέρει πως «ο θάνατος του πρώτου χαρακτήρα, θα φέρει πολλές αλλαγή στο βασίλειο και έναν άλλο χαρακτήρα στην θέση». Οι ειδικοί θεωρούν πως η πρόβλεψη αφορά τον Κιμ Γιονγκ Ουν λόγω της μεγάλης απώλειας κιλών του που δείχνουν πρόβλημα υγείας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη πρόβλεψη μπορεί να αφορά και την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Επίσης,  φαίνεται να προβλέπει μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία στο μέσο της ημέρας. Μπορεί εκεί να είναι συνηθισμένοι από ισχυρές δονήσεις, όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως μπορεί να εξελιχθεί ένα τέτοιο περιστατικό.

Σε άλλη προφητεία του, μιλάει για το ξέσπασμα πολέμου και για κατάσταση που παραπέμπει σε πολιορκία του Παρισιού. «Σε όλη την μεγάλη πόλη θα υπάρχουν στρατιώτες που θα ζουν σε χωράφια και πόλεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και για το 2022 υπάρχει πρόβλεψη για έναν αστεροειδή που θα χτυπήσει την Γη. «Βλέπω φωτιά που θα πέσει από την ουρανό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νοστράδαμος.

Τέλος, επισημαίνει την άνοδο και την κυριαρχία των robot με την τεχνητή νοημοσύνη, μιλώντας για “μαθητές που προσκαλούνται να είναι αθάνατοι”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως κάθε χρόνο υπάρχουν ανάλογες προβλέψεις και πως οι υποστηρικτές του Νοστράδαμου προσπαθούν να συνδέσουν τις προφητείες του με διάφορα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ