Η απαξίωση της δημόσιας υγείας στο νομό μας, συνεχίζεται


 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στο Γ. Νοσοκομείο Κορίνθου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (22/2). Για ακόμη μια φορά οι απασχολούμενοι στην υγεία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για την υποστελέχωση του νοσοκομείου όσο και για την διάλυση του ΕΣΥ με τα νέα δεδομένα που φέρνει η κυβέρνηση.

Οι υγειονομικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με την συμπαράσταση των πολιτών, με τα αιτήματα τους να αφορούν την πρόσληψη ιατρών και προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι βάρδιες του Νοσοκομείου αλλά και την αύξηση των μισθών, καθώς επί του παρόντος οι οικονομικές απολαβές, ωθούν τους εργαζόμενους είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, κάθε άλλο παρά ομαλή χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι την ως τώρα λειτουργία του Νοσοκομείου Κορίνθου, καθώς τα τελευταία χρόνια απουσιάζουν βασικές ειδικότητες ιατρών, όπως νευρολόγος, ενδοκρινολόγος και πνευμονολόγος με αποτέλεσμα να απειλείται καθημερινά η ασφάλεια των πολιτών.

Το δημόσιο Νοσοκομείο έρχεται πλέον αντιμέτωπο με τις ιδιωτικές κλινικές ενώ η υγεία γίνεται εμπορεύσιμο προϊόν στα χέρια της Κυβέρνησης και των επιχειρηματιών, απαξιώνοντας τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και οδηγώντας τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει πως η λήψη άμεσων μέτρων για τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας, με ένα ΕΣΥ ισχυρό, αποκλειστικά δημοσίου χαρακτήρα, είναι επιβεβλημένη.

 

photos & video: SzisidiS

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ