Η αλλαγή του έτους μας βρήκε στον δρόμο, με τις μηχανές ανά χείρας. Περίεργη Πρωτοχρονιά και η φετινή, με καταστήματα κλειστά, ελάχιστη κίνηση και πολύ ησυχία


 

Η τελευταία ώρα του 2021 μας βρήκε στο Ξυλόκαστρο. Στολισμένη και φωτεινή η κεντρική πλατεία της πόλης, με την πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Βλασίου να δεσπόζει επιβλητική. Μια παρέα νέων είπαν την τελευταία καληνύχτα και έφυγαν, αφού όλα τα καφέ και τα bar στους γύρω δρόμους ήταν ήδη κλειστά.

Αλλαγή χρόνου στο Κιάτο. Κίνηση μηδενική. Τα μαγαζιά κλειστά με εξαίρεση 2-3 επιχειρήσεις που εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες της τελευταίας στιγμής, τσιγάρα, αλκοόλ, γλυκά… Ακούστηκαν μερικές κροτίδες και οι πρώτες ευχές, λίγα γέλια και έπειτα σιωπή.

Στο Λουτράκι η κίνηση αυξημένη καθώς πιθανότατα ο κόσμος ήδη επιστρέφει από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Υγρασία. Τα μαγαζιά κλειστά και στην παραλία -όσο βλέπει το μάτι- ένας μόνος σκύλος και εμείς. Και οι Ήρωες, εκείνοι που παραδοσιακά μένουν ανοιχτοί για όσους ξενυχτούν και προσφέρουν πάντα μια θερμή καληνύχτα.

Επιστροφή στην πόλη μας. Λείπουμε από πέρσι. Τέτοια ώρα έπρεπε να είμαστε στον πεζόδρομο, απλά όχι μόνοι μας. Όλα κλειστά. Ησυχία. Φωτάκια αναβοσβήνουν πίσω από τις βιτρίνες και υποφωτισμένοι στολισμοί κάνουν την νύχτα να μοιάζει βγαλμένη από ταινία τρόμου, όχι πως απέχουμε και ιδιαίτερα.

Η Κορινθία θύμιζε εκείνες τις πρώτες μέρες καραντίνας, γεμάτες αποστάσεις, άγνοια και φόβο. Απλά είχαμε πολλά φωτάκια και οι δρόμοι μύριζαν ψητά και γλυκά.
Το 2022 μπήκε με ησυχία…

Καλή χρονιά!

επιμέλεια: Anna Efthimiadou
photos: SzisidiS  Anna Efthimiadou

 

 


1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ