Η πρώτη «ηλεκτρονική βιτρίνα» για εμπορεύματα του Netflix, το Netflix Hub, σε συμφωνία με την Walmart


 

Το Netflix ωστόσο διαθέτει το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα, το Netflix.shop ενώ πολλά καταναλωτικά προϊόντα εμπνευσμένα από προγράμματα του Netflix,είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο σε πολλές πλατφόρμες λιανικής πώλησης.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να συναντάμε τους φίλους μας είτε μέσω της μεγαλύτερης διαδικτυακής μας αγοράς στο Walmart, είτε μέσω του ηλεκτρονικού Netflix.shop», δήλωσε ο Τζος Σίμον, αντιπρόεδρος καταναλωτικών προϊόντων της Netflix.

Ο κ. Σίμον είπε ότι τα έσοδα από μόνα τους δεν θα έπρεπε να είναι το μέτρο επιτυχίας για μια επιχείρηση. «Η πραγματική αξία έγκειται στην ενίσχυση της αγάπης των θαυμαστών για τις εκπομπές και τις ταινίες που παρακολουθούν στο Netflix», εξήγησε.

Το Netflix παραχωρεί επίσης τα πνευματικά δικαιώματα σε παραγωγούς που δημιουργούν εμπορεύματα εμπνευσμένα από προϊόντα της, έναντι ενός ποσοστού από τις πωλήσεις των παραγωγών αυτών στο λιανεμπόριο.

Μπλουζάκια με θέματα εμπνευσμένα από το Netflix, όπως το «Squid Game»,  συμπεριλαμβάνονται σε τέτoιου είδους προϊόντα χωρίς ωστόσο  η εταιρεία να αποκαλύπτει το μέγεθος της “αναδυόμενης” επιχείρησής της στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το Netflix εισέρχεται επίσης στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών καθώς προσπαθεί να προσελκύσει νέους πελάτες και να διατηρήσει τους υπάρχοντες, online για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Ριντ Χέστινγκς, δήλωσε ότι δεν περιμένει οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα βιντεοπαιχνίδια, να αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες δημιουργίας εσόδων, αλλά επισήμανε ότι «ενισχύουν την εξαιρετική εξυπηρέτηση που έχουμε», προσθέτοντας ότι «Ο λόγος που τα κάνουμε είναι να βοηθήσουμε την συνδρομητική υπηρεσία να αναπτυχθεί και να γίνει πιο σημαντική στη ζωή των ανθρώπων».

Ο Τζεφ Έβανς, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Walmart, δήλωσε ότι η ανωτέρω συνεργασία είναι μια ευκαιρία για τον κολοσσό της λιανικής πώλησης, να συνδεθεί με τη βάση των πελατών του Netflix και να προσελκύσει νέους πελάτες.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ