Με μήνυμά του ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, θέτει όρια στη κατανάλωση του νερού προκειμένου να διασφαλίσει επαρκή ποσότητα για όλους τους δημότες


 

 

Με προσωπικό του μήνυμα ο Δήμαρχος Κορινθίων και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κορίνθου, θέτει όρια στην κατανάλωση του νερού από τους δημότες του σε μια απόφαση που μπορεί να εξηγηθεί, δεδομένης της έλλειψης νερού που παρατηρείται σε αρκετούς Δήμους της Κορινθίας αλλά και γενικότερα της Πελοποννήσου.

Ο κος.Νανοπουλος ξεκαθάρισε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα επεμβαίνουν όταν παρατηρούνται φαινόμενα υπερκατανάλωσης νερού στους μετρητές.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων μεταξύ άλλων στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα υποστήριξε:

«Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, όπως θα γνωρίζετε, όχι μόνο η Κόρινθος αλλά και όλη η χώρα αλλά και παγκόσμια, υπάρχει ζήτημα επάρκειας νερού. Η πιθανότητα λειψυδρίας είναι ορατή αν δεν προσέξουμε. Η κλιματική αλλαγή μας επιβάλλει να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε αποθέματα νερού σε περίπτωση που περιοριστεί το νερό. Θέλω να απευθύνω έκκληση σε όλους να περιοριστεί η άσκοπη χρήση του νερού. Η ΔΕΥΑΚ παρέχει πόσιμο νερό που προορίζεται και μόνο για αυτό το σκοπό. Δεν είναι νερό που μπορεί να χρησιμοποιείται για πότισμα κτημάτων και κήπων.

Όπου παρατηρηθεί υπερβολική κατανάλωση εκεί θα παρέμβουμε και θα κόψουμε το νερό. Σε άλλες περιπτώσεις θα αυξήσουμε το τιμολόγιο. Κάτι οφείλουμε να κάνουμε, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο νερό για όλους τώρα αλλά και στο μέλλον. Νιώθω ως Δήμαρχος την υποχρέωση να προστατεύσω την πλειοψηφία των συμπολιτών μας που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των ημερών, αλλά και να προσπαθήσω με κάθε τρόπο να ενημερώσω και εκείνους που δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα προστασίας του πολύτιμου αγαθού που είναι για όλους και αυτό πράττω και σήμερα, ελπίζοντας να γίνει κατανοητό για να μην αναγκαστώ να λάβω μέτρα όπως εκείνα που σας περιέγραψα».

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ