Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχική news Διαγωνισμός για την ανάδειξη του Έλληνα «Νέου Αγρότη»

Διαγωνισμός για την ανάδειξη του Έλληνα «Νέου Αγρότη»

Ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την ανάδειξη του Ευρωπαίου Νέου Αγρότη 2022


Διαγωνισμό για την ανάδειξη του Έλληνα «Νέου Αγρότη 2022» διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ).

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι επίκαιρο, αναδεικνύοντας τον ρόλο των νέων αγροτών στην επισιτιστική ασφάλεια, μιας και το μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας βρίσκεται στα χέρια των νέων αγροτών της ΕΕ, οι οποίοι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός πλήρως βιώσιμου αγροτικού τομέα.

Το βραβείο αυτό, αποτελεί ουσιαστικό μέρος του 8ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών, μια εκδήλωση ορόσημο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο, που διαδραματίζουν οι νέοι αγρότες για το μέλλον του ευρωπαϊκού γεωργικού τομέα.

Περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων είναι νέοι αγρότες, υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής και γεωργικοί φορείς, συμμετέχουν στο Συνέδριο για να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες.

Οι κατηγορίες βραβείων για το 2022 θα είναι ως εξής:

  • Το πιο ανθεκτικό έργο για την ικανότητα να αντέχεις και να ανακάμπτεις από κραδασμούς και στρες που προκύπτουν από την πανδημία COVID-19 ή/και την ικανότητα μετριασμού και προσαρμογής στις πολλές προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή
  • Το καλύτερο ψηφιακό έργο για υιοθέτηση και διάδοση νέων τεχνολογιών ή/και γεωργικών πρακτικών
  • Καλύτερο έργο αγροτικής ανάπτυξης για τη συμβολή στην οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών

Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την ανάδειξη του Ευρωπαίου Νέου Αγρότη 2022, στις Βρυξέλλες, και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 7 Δεκεμβρίου 2022.

Ο διαγωνισμός, διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και από το Ευρωκοινοβούλιο.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται έως την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2022.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ