Σταθμός λήψης δεδομένων που μεταδίδονται με λέιζερ από δορυφόρους εγκαταστάθηκε στη Νεμέα στο πλαίσιο συμφωνίας του ΟΤΕ με την Kongsberg Satellite Services (KSAT)


 

Η νέα εγκατάσταση στο Κέντρο Δορυφορικών Δεδομένων του ελληνικού ομίλου στην Πελοπόννησο είναι ο πρώτος σταθμός οπτικού σήματος στον κόσμο που λειτουργεί σε εμπορική βάση, σύμφωνα με τον ΟΤΕ.

Η KSAT, πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών και γεωσκόπησης, μέσα από τη συγκεκριμένη υποδομή θα διαθέτει δεδομένα και φωτογραφίες της γης σε οργανισμούς παγκόσμιου βεληνεκούς που ασχολούνται με τη διαχείριση και παρακολούθηση περιβαλλοντικών δεδομένων.

Ο Όμιλος ΟΤΕ εγκατέστησε και ενσωμάτωσε τον εξειδικευμένο εξοπλισμό της KSAT στο Δορυφορικό Κέντρο στη Νεμέα και έχει αναλάβει τη διασύνδεση μεταξύ δορυφόρων και εδάφους, καθώς και συνεχή (24*7) λειτουργική υποστήριξη της υπηρεσίας από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η χρήση οπτικού σήματος αντί ραδιοσυχνοτήτων, επιτρέπει τη συλλογή μεγαλύτερου όγκου δεδομένων από το διάστημα μέσω λέιζερ, σε κάθε πέρασμα του δορυφόρου.

Καθώς οι δορυφορικές επικοινωνίες προϋποθέτουν καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς σύννεφα, για την επικοινωνία Γης-δορυφόρου, η περιοχή της Νεμέας αποτελεί ιδανική επιλογή, με τις πιθανότητες καθαρού ουρανού να φτάνουν το 95% τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Διευθυντής Επίγειων Σταθμών της KSAT, κ. Vegar Skildheim ανέφερε: “Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που μας προσέφερε ο Όμιλος ΟΤΕ, για την εγκατάσταση του επίγειου σταθμού μας οπτικών επικοινωνιών στην Ελλάδα, το πρώτο optical-gateway στον κόσμο για εμπορικούς σκοπούς. Το έργο παραδόθηκε έγκαιρα και πληρούσε τις υψηλών προδιαγραφών απαιτήσεις μας”.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ