“Διανύουμε την τελευταία φάση με τον κορονοϊό. Υπάρχει κούραση αλλά και νέοι σύμμαχοι, όπως οι εμβολιασμοί και τα self tests.”


 

Στο σύντομο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός , ενημέρωσε τους πολίτες για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Μαΐου .

” Πρώτον, 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία διευρύνεται ως τις 23:00.

Δεύτερον, 10 Μαΐου ανοίγουν γυμνάσια και δημοτικά σχολεία.

Τρίτον, 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός. Επίσης τότε θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία. Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους.”

Εμβολιασμοί σε άτομα άνω των 30 ετών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε επίσης πως ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους πολίτες άνω των 30 ετών μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

“Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες ετών μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test. 
Όλα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας. Κι ας το υποδεχτούμε ασφαλείς, ενωμένοι και αισιόδοξοι. “


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ