Το νέο εταιρικό όνομα του Facebook παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό που το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι


 

Η σχετική φημολογία προέκυψε μετά από δημοσίευμα του Verge και το οποίο αναπαρήγαγαν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, μεταξύ αυτών το πρακτορείο Reuters .

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης Μαρκ Ζάκερμπεργκ προγραμματίζει να μιλήσει για την αλλαγή ονόματος στην ετήσια εκδήλωση “Connect” της εταιρείας στις 28 Οκτωβρίου, όμως μπορεί η σχετική αποκάλυψη να γίνει και νωρίτερα

Προς το παρόν, πάντως, το Facebook ανέφερε ότι δεν σχολιάζει φήμες.

Η αλλαγή

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ζάκερμπεργκ φιλοδοξεί το Facebook να μείνει στην ιστορία ως κάτι περισσότερο από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης (με όλες τις επικρίσεις που έχει δεχτεί), ως βασικός δημιουργός του metaverse*.

«Θα αλλάξουμε, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μας βλέπουν πρωτίστως ως μια εταιρεία social media αλλά ως μια εταιρεία metaverse» είχε δηλώσει τον Ιούλιο, στο Verge.

Ωστόσο, το «Verge» ισχυρίστηκε ότι το Horizon, δηλαδή η ονομασία του ακυκλοφόρητου -ακόμα- προϊόντος τεχνολογίας VR, που δημιουργεί η εταιρεία κατά τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσε να είναι το διάδοχο όνομα του Facebook.

*metaverse: όρος που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Νιλ Στέφενσον για να περιγράψει έναν εικονικό κόσμο που αποτελείται από επιμέρους, κοινούς, τρισδιάστατους εικονικούς χώρους που συνδέονται σε ένα εικονικό σύμπαν, όπου οι άνθρωποι δραπετεύουν από έναν δυστοπικό κόσμο. 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ