Η δωρεά έχει λάβει ήδη την έγκριση της οικονομικής επιτροπής ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων καθορίζεται στα 5 έτη


 

Η δωρεά ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα, στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης, αφορά τους δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, που επηρεάζονται άμεσα από την λειτουργία της βιομηχανικής μονάδας της Motor Oil.

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες και αφορά την χρηματοδότηση μιας σειράς από έργα στους τομείς του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος στους δύο δήμους.

Τα χρήματα που αντιστοιχούν σε κάθε δήμο ή ο τρόπος κατανομής του σχετικού κονδυλίου, δεν διευκρινίστηκε, καθώς η κατανομή των χρημάτων θα γίνει βάσει των έργων που θα επιλεγούν. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η χρηματοδότηση -αν τα χρήματα θα καταβάλλονται στον εκάστοτε δήμο ή αν θα χρηματοδοτεί το έργο απευθείας το Ίδρυμα- δεν έχει επίσης διευκρινιστεί. Η διαδικασία χρηματοδότησής είναι να καταθέτει αρχικά προτάσεις ο δήμος και οι προτάσεις να αξιολογούνται για το αν συμβαδίζουν με τις αρχές του Βαρδινογιάννειου Ιδρύματος.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και την προμήθεια νέων ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και σε υποδομές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Έχουμε όλες τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις που χρειάζονται στα χέρια μας. Καθυστερήσαμε στην έναρξη των εργασιών αναμένοντας την ολοκλήρωση των συζητήσεων με το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα και την ένταξή του στο πλέγμα έργων που θα περιλαμβάνει η δωρεά”.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ