Βραβεύτηκε ως το καλύτερο παιχνίδι του 2020 από την Ισπανική Ένωση Κατασκευαστών Παιχνιδιών


Οι κούκλες, δύο αγόρια και δυο κορίτσια με διαφορετικά χρώματα δέρματος, κυκλοφόρησαν από την εταιρεία Minilad. «Ήμασταν επιφυλακτικοί στην αρχή», δήλωσε στην Guardian η Βικτόρια Ορούνιο, διευθύντρια του τμήματος marketing της εταιρείας. «Όμως οι αντιδράσεις μάς εξέπληξαν. Ήταν πολύ θετικές».

Η κούκλα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, όχι μόνο σε εκείνα που έχουν γεννηθεί με Σύνδρομο Down. Το παιχνίδι με κούκλες είναι μια πολύ σημαντική και δομική εμπειρία για τα παιδιά, μέσα από το οποίο μπορούν να δουν διαφορετικές πραγματικότητες, και να τις αντιληφθούν ως κανονικές.

Το παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τη διαμόρφωση του τρόπου σκέψης των παιδιών.  Αυτή η σκέψη οδήγησε τους παιχνιδοποιούς σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν παιχνίδια που θα αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα την απίστευτη διαφορετικότητα του κόσμου που μας περιβάλλει. Έκτοτε, η διεθνής αγορά έχει πλημμυρίσει από κούκλες ουδέτερες ως προς το φύλο, κούκλες σε αναπηρικά αμαξίδια ή κούκλες με προσθετικά μέλη.

Όσον αφορά τις κούκλες με σύνδρομο Down, το ενδιαφέρον έχει εκτοξευθεί στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Πέρσι, παράχθηκαν τουλάχιστον τρεις τύποι τέτοιων παιχνιδιών, από διαφορετικές εταιρείες, σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη.

Η ποικιλομορφία και η ενσωμάτωση είναι η βασική αρχή για την εταιρία Miniland. Ενσωμάτωση σημαίνει πως αγκαλιάζουμε τόσο τις διαφορετικές εθνικότητες και πολιτισμούς από όλο τον κόσμο όσο και τις διαφορετικές ανάγκες τους.

Οι κούκλες έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Ισπανία και είναι απίστευτα δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο.

Με το παιχνίδι το παιδί μαθαίνει να εργάζεται και να αγαπά, αλλά και να δομεί την αυτοεκτίμησή του. Μέσω του παιχνιδιού, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βιώσουν πληθώρα συναισθημάτων, να δημιουργήσουν την εμπειρία του απροσδόκητου, να ανταποκριθούν σε νέες καταστάσεις, να διαμορφώσουν φιλίες και τελικά να προχωρήσουν στην ισορροπημένη αίσθηση του εαυτού τους και τη δημιουργία ταυτότητας ως την εφηβεία όπου το παιχνίδι σταματά.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ