«Μίλα Τώρα»: Εκστρατεία για την ενδοσχολική βία από “Το χαμόγελο του παιδιού”


 

Η εκστρατεία εστιάζει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ενάντια στο φαινόμενο της Ενδοσχολικής Βίας και τον Εκφοβισμό /  Bullying.

Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός αποτελεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα, με διάφορες μορφές, που αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στο σώμα, αλλά και στις ψυχές των παιδιών, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν παιδιά αυτοκτόνησαν λόγω του επίμονου και έντονου εκφοβισμού που βίωναν.

Σε μόλις ένα τρίμηνο, από τον Σεπτέμβριο έως αρχές Δεκεμβρίου 2021, μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 καταγράφηκαν σχεδόν 2 περιστατικά ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού ανά σχολική μέρα.

Η εκστρατεία ξεκινά την 9η Μαρτίου 2022, με αφορμή την 6η Μαρτίου αναγνωρισμένη στη χώρα μας ως Σχολική ημέρα ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό.

Καθ’όλη τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθούν δράσεις από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευμένη επιστημονική του ομάδα.

Ενδεικτικά:

  • διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου

  • διενέργεια έρευνας

  • ενέργειες με επικοινωνιακό χαρακτήρα με τη συμμετοχή αθλητών, επωνύμων κ.λ.π., τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots

Σύμμαχοι και συνεργάτες στην εκστρατεία “Μίλα Τώρα” είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τα ΕΛΤΑ και άλλοι.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αναγνωριστεί ευρωπαϊκά ως «Εθνικό Κέντρο ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό» χάρη στις δράσεις και υπηρεσίες του πανελλαδικά σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο πλαίσιο σχετικού Συμφώνου συνεργασίας.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ