Συναυλία για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών


Μιλήσαμε με την Μαριάννα Δόσχορη που έβαλε το χεράκι της για να γίνει κάτι όμορφο! Γιατί στα νέα παιδιά βρίσκεται η ελπίδα! Μας μίλησε για τους λόγους που την ώθησαν να ασχοληθεί με την φιλανθρωπία και την επερχόμενη Συναυλία της Φιλαρμονικής Λουτρακίου.

«Οι λόγοι που με ώθησαν να ασχοληθώ με την φιλανθρωπία ήταν πολλοί και ποικίλοι. Υπάρχουν, μάλιστα, χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρώπων που μου έδωσαν πολύ μεγάλη ώθηση κι ελπίδα. Το πρώτο, είναι εκείνο της Μαρίας-Ειρήνης. Ενός ιδιαίτερα εσωστρεφούς κοριτσιού, που όσο περισσότερο γνώριζα, τόσο περισσότερο ενδιαφερόμουν για εκείνο. Παρατηρώντας την, εστίαζα το βλέμμα μου σε μια κόκκινη ουλή που είχε λίγο πιο πάνω από την καρδιά της μα όσο κι αν επέμενα να μάθω τι είχε, εκείνη δεν μου έλεγε. Το χαμόγελό της πάγωνε. Κι όσο κι αν το θέαμα αυτής της κόκκινης ουλής φάνταζε κάποτε σκληρό στα μάτια μου, το “αποδέχθηκα” και το αγάπησα. Της έμαθα να αισθάνεται δυνατή. “Είναι μοναδική αυτή η ουλή”, έλεγα, κι εκείνη αισθανόταν ένα βάρος να φεύγει από τις πλάτες της. Μετά από  χρόνια, έμαθα ότι και ο δικός μου μπαμπάς είχε περάσει κάτι αντίστοιχο. Είχε μπει στο νοσοκομείο και είχε εγχειριστεί. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι και η δική του κόκκινη ουλή, ήταν ίδια με εκείνη της Μαρίας-Ειρήνης.  Ήξερα, ότι και η δική του καρδιά είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ήξερα ότι είχε βγει νικητής και ότι καρδιά του θα συνέχιζε να πάλλεται αδιάκοπα. Η κόκκινη αυτή ουλή, επισφράγιζε τον αγώνα του. Την προσπάθειά του να βγει νικητής.

Πλέον είμαι στη Γ’ Λυκείου. Ένα απόγευμα, έχοντας γυρίσει εξουθενωμένη από το μάθημα, συνδέθηκα στο διαδίκτυο για να χαλαρώσω. Εκείνη την ώρα, συνειδητοποίησα ότι πλησίαζε η 14η Φεβρουαρίου. Και όχι, δεν εννοώ ότι πλησίαζε η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά η Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών. Έξαφνα, πήρα την πρωτοβουλία να αναζητήσω κι άλλες πληροφορίες σχετικά με τη δράση διαφόρων συλλόγων κοινωφελούς χαρακτήρα που ασχολούνταν με αυτού του είδους τις ασθένειες. Σύντομα, βρέθηκα στην σελίδα του συλλόγου ” Η καρδιά του παιδιού “. Κάνοντας μια σχετική έρευνα, ανακάλυψα ότι ο σύλλογος αυτός διέθετε προς πώληση μερικά βραχιολάκια σε σχήμα καρδιάς, έναντι χαμηλής χρηματικής αμοιβής. Ούσα ευαισθητοποιημένη από μικρή σε τέτοιου είδους θέματα, αποφάσισα αμέσως να απευθυνθώ στη διευθύντρια του σχολείου μου. Εκείνη, δέχθηκε με  χαρά να υποστηρίξει αυτή μου την πρωτοβουλία, την οποία κοινοποιήσα και στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook- μια δράση, η οποία οφείλω να ομολογήσω πως είχε μεγάλη ανταπόκριση. Αυτό με έφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με μια κυρία και έτσι έμαθα ότι ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, κ. Μαυρόπουλος, ενδιαφερόταν να προωθήσει κι εκείνος αυτή τη δράση μέσω μιας διαδικτυακής συναυλίας. Το γεγονός αυτό, με συγκίνησε ιδιαίτερα, και μου έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα. Έναν αγώνα, με γνώμονα την καλοσύνη και την αγάπη απέναντι στο συνάνθρωπο. Συνειδητοποίησα ότι ο μπαμπάς μου κι εκείνο το μικρό, γλυκό κορίτσι, είχαν ανοίξει τον δρόμο. Έναν δρόμο διαρκούς πάλης και προσπάθειας, για όλους εκείνους που χρόνια ταλανίζονται από την καρδιά τους. Ναι, από εκείνη. Από εκείνη που πάλλεται αδιάκοπα και κρατάει μέσα της, τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής… »Μια ξεχωριστή συναυλία ετοιμάζει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021.
Ο Βαγγέλης Γερμανός ενώνει τη φωνή του με τους Λουτρακιώτες τραγουδιστές και μουσικούς Μάρω Μαρκέλλου, Γιώργο Μίχα, Χρήστο Νινιό, Γιάννη Τσελώνη, Βασίλη Πιερρακέα, Αντώνη Αγγελίδη, Τάκη Λυκομήτρο, Χρήστο Ζερβό και Βασίλη Κοντογιάννη για ένα μοναδικό live που θα αναμεταδοθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, εορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Παράλληλα με τη συναυλία ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επιθυμεί να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.


Η 14η Φεβρουαρίου, εκτός από την γνωστή σε όλους μας «Ημέρα των Ερωτευμένων» έχει καθιερωθεί διεθνώς και ως ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα γεννιούνται 800-1.000 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί στο ποσοστό 0,8-1% των 100.000 γεννήσεων ετησίως. Η πάθηση μπορεί να προκαλέσει περισσότερους θανάτους κατά το πρώτο έτος της ζωής του βρέφους από οποιαδήποτε άλλη γενετική ανωμαλία. «Η Καρδιά του Παιδιού» στέλνει μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας και σας προσκαλεί να γίνετε κοινωνοί του μηνύματος της «Στηρίζουμε την «Καρδιά του Παιδιού» με την καρδιά μας».

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου | 21.30
Η Αναμετάδοση θα γίνει από τους λογαριασμούς του Δήμου στο Facebook και το YouTube.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ