Με μάσκα θα γίνουν και φέτος οι Πανελλήνιες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο για μέτρα για τον κορονοϊό που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων


 

Υποχρεωτική είναι η διενέργειά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού για τους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς οι οποίοι μετέχουν στις Πανελλαδικές 2022 και δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Επιπλέον, θα πρέπει να κάνουν εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test) με δική τους δαπάνη, μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Το πρωτόκολλο για τις Πανελλήνιες 2022

Πιο αναλυτικά, το πρωτόκολλο για τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, όπως και στην εξέταση των μουσικών μαθημάτων «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία», «Μουσική αντίληψη και γνώση» και των πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, προβλέπει τα εξής:

1. O πρόεδρος και τα μέλη των επιτροπών εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους γενικών, ειδικών, μουσικών μαθημάτων, που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά, μεριμνούν ώστε:

-να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους,
-να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,
-να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

2. Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

3. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

4. Για τη διεξαγωγή εξέτασης του μαθήματος «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία»:

-επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων,
-τηρείται απόσταση 3 μέτρων μεταξύ του εξεταζόμενου και των εξεταστών-βαθμολογητών που βρίσκονται πίσω από το παραβάν
-καθαρίζονται τα μουσικά όργανα με απολυμαντικό υγρό πριν από τη χρήση τους από κάθε υποψήφιο.

5. Για τη διεξαγωγή των πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή υποψηφίων ΤΕΦΑΑ ισχύει:

-ο καθαρισμός με απολυμαντικό υγρό των οργάνων εξέτασης και του βοηθητικού εξοπλισμού πριν τη χρήση τους,
-η τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης των υποψηφίων.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ