Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Αρχική news Έρχεται πολύ «βαρύς» χειμώνας σύμφωνα με τα μερομήνια

Έρχεται πολύ «βαρύς» χειμώνας σύμφωνα με τα μερομήνια

Τα Μερομήνια είναι μια παλαιά μέθοδος «πρόβλεψης» του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο, που εμπιστεύονταν ιδιαίτερα οι παλαιότερες γενιές


 

Τα μερομήνια βασίζονται στην παρατήρηση του καιρού τον Αύγουστο, για 12 ημέρες, εκ των οποίων η κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Για φέτος λοιπόν, προβλέπουν βαρύ χειμώνα, από τους πιο δυνατούς των τελευταίων ετών.

Αναλυτικότερα, ο Δεκέμβριος από τις αρχές έως και τις 20 περίπου του μήνα προβλέπεται ήπιος με αρκετές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ενώ βαρύς χειμώνας θα αρχίσει παραμονές Χριστουγέννων καθώς προβλέπεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη την χώρα εκτός από την νότια Ελλάδα, καιρός που δεν θα αλλάξει ως τις 5 Ιανουαρίου του 2022.

Θα ακολουθήσουν Αλκυονίδες μέρες έως τις 15 Ιανουαρίου, ενώ μετά θα πάρει ξανά την θέση του το τσουχτερό κρύο, με μεγάλο ξέσπασμα του καιρού να αναμένεται μετά τις 15 Ιανουαρίου, με πολικές θερμοκρασίες σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με τα μερομήνια, θα έχουμε κακοκαιρία ως τις αρχές Φεβρουαρίου ενώ τα χιόνια θα μας επισκεφθούν αρκετές φορές, ακόμη και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου. Μετά τις 15 Μαρτίου ο καιρός αναμένεται ήπιος με αρκετές βροχοπτώσεις μέχρι τις αρχές Απριλίου.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ