Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Κορινθίας


 

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΕΦΥΡΑ στην Κόρινθο η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Κορινθίας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

Οι υποψήφιοι στην Κορινθία είναι οι:

1.Βασιλακόπουλος Θοδωρής

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λεόντιο Κορινθίας. Είμαι απόφοιτος του Λυκείου Νεμέας και του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΑΠ στην Εκπαιδευτική Έρευνα. Από 1992 δουλεύω ως φροντιστής/φιλόλογος στην Κόρινθο και τη Νεμέα. Συνέταιρος στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Πρότυπη Παιδεία» στην Κόρινθο. Είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών του Ν. Κορινθίας, πρώην μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών (ΟΕΦΕ) και γραμματέας της ΟΕΒΕ Κορινθίας. Υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 στις βουλευτικές εκλογές του 2019 στην Κορινθία. Διατέλεσα για πολλά χρόνια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (2014 – 2015). Από το ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησα το καλοκαίρι του 2015 μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την αποδοχή της χρεοδουλοπαροικίας της χώρας. Πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (2017-2019) και ενεργό μέλος πολλών συλλογικοτήτων που ασχολούνται με τα κοινά της Κορινθίας.”

2. Δημητριάδη Μαρία

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κόρινθο. Σπούδασα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου αποφοίτησα το 1995 και από τότε διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη μου. Από τα φοιτητικά μου χρόνια, επειδή θεωρούσα την πολιτική όχι ως διεκπεραιωτική άσκηση εξουσίας αλλά ως ενεργή κινηματική δράση, συμμετείχα και συμμετέχω σε διάφορα κινήματα και δράσεις όπως αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, γυναικείες συλλογικότητες, δομές αλληλεγγύης και δράσεις υποστήριξης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων. Την πενταετία 2014 ως 2019 ήμουν δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Κορινθίων, εκλεγμένη με την «Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών» .
Ήμουν υποψήφια με το ΜέΡΑ25 και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του
2019 και μέλος της ΚΕ. Είμαι παντρεμένη έχω τρία παιδιά και ζω πια, εκτός από την Κόρινθο, σε ένα ενεργειακά αυτόνομο αγρόκτημα στην ορεινή Κορινθία.”

3. Θαλασσινός Γιώργος

“Γεννήθηκα στις 14 Νοεμβρίου 1995 στην Πάτρα. Μεγάλωσα στο Καμάρι Κορινθίας και τελείωσα το Λύκειο στο Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου. Είμαι απόφοιτος της σχολής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στην Πολιτική και Διπλωματία. Ακόμα, έχω βρεθεί για σπουδές με, με το πρόγραμμα Erasmus+, στην Πολωνία και έχω εργαστεί στην Ισλανδία και την Γερμανία. Έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στα Καρδάμυλα Χίου και τις Κεχριές Κορινθίας. Σήμερα, ζω στο Καμάρι Κορινθίας και εργάζομαι εξ αποστάσεως ως ιδιωτικός υπάλληλος.”

4. Μαρία Μπρακούλια

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα από γονείς Κορίνθιους, είμαι παντρεμένη με 2 παιδιά. Είμαι πτυχιούχος του ΕΚΠΑ (ΤΕΦΑΑ Αθήνας), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και είμαι πιστοποιημένη Βοηθός Φαρμακείου. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα από το 1994 στον τομέα παροχής υπηρεσιών τόσο ως διοικητική υπάλληλος καθώς και ως διευθυντικό στέλεχος. Η πολυετής εμπειρία μου στον χώρο των επιχειρήσεων μου έδωσε την δυνατότητα να δω από κοντά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και ταυτόχρονα την απουσία ενός επιχειρηματικού πλαισίου στην Ελλάδα. Το ΜέΡΑ25 είναι το πρώτο κόμμα στο οποίο έγινα μέλος γιατί συμφωνώ με το όραμα, τις αξίες και τις αρχές του όπως και το πρόγραμμά του.”

5. Μαριάνθη (Μαίρη) Ρίσκα

“Γεννήθηκα στο Λουτράκι Κορινθίας, εντάθηκα από νέα στο ΚΚΕ, πέρασα στον Συνασπισμό αργότερα στον ΣΎΡΙΖΑ ,όπου και αποχώρησα με το Δημοψήφισμα του 2015 και συνεχίζω από τις γραμμές της ΛΑΪΚΉΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ. Είχα εκλεγεί ως πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα κομμωτήρια και ήμουν μέλος διοίκησης στο εργατικό κέντρο Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι στον νομό Κορινθίας μέσα από την οργάνωση της λαϊκής ενότητας. Θεωρώ ότι είναι χρέος όλων μας να αγωνιστούμε για την ενότητα και το μέλλον της αριστεράς και για αυτό συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας του ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.”

6. Φραδέλος Γιώργος

“Γεννήθηκα το 1954 στην ιερά πόλη του Μεσολογγίου. Μεγάλωσα στο Λουτράκι Ν. Κορινθίας όπου και διαμένω. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών Πτυχιούχος Μηχανικός – Εργοδηγός Αεροσκαφών Τεχνικών Σχολών ¨Κρόνος¨ υπηρετώντας επί σειρά ετών στην Πολεμική Αεροπορία. Υπήρξα Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου και Πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων επί σειρά ετών. Εργάστηκα ως Ελεύθερος Επαγγελματίας στο χώρο της Οικοδομής απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκα. Σήμερα είμαι Αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ν. Κορινθίας. Ως μέλος του Ενιαίου Συνασπισμού ανέπτυξα πολιτική δράση από την ίδρυση του, στήριξα τον μετέπειτα Σύριζα μέχρι το δημοψήφισμα του 2015. Η μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ με ώθησε να γίνω μέλος της Λαϊκής Ενότητας και σήμερα από τη θέση αυτή θα δώσω τη μάχη ως υποψήφιος με το «ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη».”

 

Οι υποψήφιοι βουλευτές , κος.Φραδέλος Γιώργος και κα.Μαίρη Ρίσκα, μίλησαν τόσο για την προσωπική τους διαδρομή στην πολιτική όσο και για την υποψηφιότητά τους με το «ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη» στις επερχόμενες εκλογές.

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας του ΜέΡΑ25, κος.Βασιλακόπουλος Θοδωρής, σχολίασε το χθεσινό περιστατικό για την πρωτοφανή και την κατάφωρη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Υπενθυμίζουμε, πως το περιστατικό αφορά τον αποκλεισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΜέΡΑ25 από το τηλεοπτικό πάνελ εκπομπής. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κανάλι επικοινώνησε με το ΜέΡΑ25 και ζήτησε άλλον εκπρόσωπο επειδή -όπως ισχυρίστηκαν- εκπρόσωποι άλλων κομμάτων δεν ήθελαν τον κο.Κλέωνα Γρηγοριάδη.

 

photos & video: SzisidiS

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ