Οι άντρες θα μπορούν να το παίρνουν μια ώρα πριν το σeξ και σε αντίθεση με το γυναικείο αντισυλληπτικό χάπι, δεν περιλαμβάνει ορμόνες


 

 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι, δεν θα καταργήσει την τεστοστερόνη και δεν θα προκαλέσει παρενέργειες ανεπάρκειας ανδρικής ορμόνης. Η σκέψη είναι ότι οι άντρες θα μπορούν να το παίρνουν μια ώρα πριν το σeξ και σε αντίθεση με το γυναικείο αντισυλληπτικό χάπι δεν περιλαμβάνει ορμόνες, σύμφωνα με το BBC.

Οι πρώτες δοκιμές, που έχουν πραγματοποιηθεί σε ποντίκια, υποδεικνύουν ότι το χάπι διατηρεί το σπέρμα σε «αδράνεια» για τουλάχιστον μερικές ώρες, επιτυγχάνοντας τη διακοπή κυκλοφορίας του προς το ωάριο. Το χάπι θα δοκιμαστεί και σε άλλα πειραματόζωα, όπως σε κουνέλια, πριν γίνει η επίσημη δοκιμή σε ανθρώπους.

H Δρ Melanie Balbach από το Weill Cornell Medicine στη Νέα Υόρκη, είπε ότι εάν τελικά λειτουργεί αποτελεσματικά σε ανθρώπους, οι άνδρες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν όσο συχνά θέλουν και χρειάζεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το χάπι τους προσφέρει την προστασία από λοιμώξεις και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως το κοινό προφυλακτικό.

Τα τελευταία χρόνια η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί να αφαιρέσει το αποκλειστικό βάρος της αντισύλληψης μέσω φαρμακευτικών ουσιών από τις γυναίκες και αναπτύσσονται αντισυλληπτικά χάπια για τους άνδρες, ωστόσο παρόλο που πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις έχουν δοκιμαστεί, καμία δεν έχει φτάσει ακόμη στην αγορά.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ