Άνθρωποι από όλο τον κόσμο καλούνται να προσφέρουν 6 ευρώ για μια δόση εμβολίου σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με στόχο να εξασφαλιστούν επιπλέον κεφάλαια για το COVAX, το παγκόσμιο πρόγραμμα διαμοιρασμού εμβολίων κατά της COVID-19.


Ξεκινώντας την καμπάνια “Go Give One”, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε ότι θα επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να «διαδραματίζει τον δικό του ρόλο στον εμβολιασμό του πλανήτη με μία απλή δωρεά» βοηθώντας έτσι να τερματιστεί η πανδημία.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι το ποσό των 6 ευρώ είναι αρκετό για να καλύψει το κόστος της αγοράς και της παράδοσης μιας δόσης εμβολίου για κάποιον που βρίσκεται σε χώρα χαμηλού εισοδήματος.

«Ο καλύτερος τρόπος εξόδου από αυτή την πανδημία είναι να δώσουμε εμβόλια σε όλους, ξεκινώντας από το υγειονομικό προσωπικό και τους πλέον ευάλωτους ανθρώπους του κόσμου», ανέφερε ο κ. Τέντρος σε ανακοίνωση.

Η εκστρατεία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σταδιακά από χώρα σε χώρα κατά το επόμενο έτος, ξεκινώντας με τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Κένυα. Έχει τη στήριξη παγκόσμιων φιλανθρωπικών οργανώσεων και εταιριών, με μια διαδικτυακή πλατφόρμα δωρεών στο www.gogiveone.org.

Στόχος του μηχανισμού COVAX είναι να διασφαλιστούν 2 δισεκ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 για χώρες χαμηλότερου εισοδήματος έως τα τέλη του 2021.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ