Για την συγκινητική στιγμή τερματισμού στον 39ο Μαραθώνιο, μίλησε ο εκπαιδευτικός από τα Γιαννιτσά, Γιώργος Χρυσοστομάκης που την Κυριακή γνώρισε τον λήπτη μυελού των οστών που δώρισε.


 

 

Ο κ. Χρυσοστομάκης, μιλώντας στο ethnos.gr και τον Τίμο Φακαλή διηγείται την συγκλονιστική αυτή στιγμή. Όπως είπε, το 2018 άκουσε πρώτη φορά στο περιθώριο εκδήλωσης, για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών. Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για να πειστεί και να εγγραφεί στην Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, δίνοντας επίχρισμα με μια απλή μπατονέτα από την μύτη.

Δεν πέρασε ολόκληρος χρόνος και ο εθελοντής δότης από τα Γιαννιτσά δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, από όπου τον ενημέρωσαν ότι βρέθηκε συμβατός λήπτης.

«Δεν το σκέφτηκα δευτερόλεπτο και απάντησα θετικά για να προχωρήσει η διαδικασία» θυμάται ο κ. Χρυσοστομάκης με τους γιατρούς να επιμένουν: «κύριε μου σας παρακαλούμε να το ξανασκεφτείτε καλά πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Δεν μπορούμε να δώσουμε ελπίδα σε έναν άνθρωπο και ξαφνικά να κάνετε πίσω, αν δεν είστε 100% σίγουρος».

Περπατήσαμε μαζί, εγώ ως μαραθωνοδρόμος και ο Νίκος ως μαραθωνοδρόμος της ζωής
Ο εκπαιδευτικός από τα Γιαννιτσά είχε πάρει την μεγάλη απόφαση και τον Μάρτιο του 2018 η μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, δίνοντας ζωή στο Νίκο από την Μυτιλήνη που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο λευχαιμίας. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Πηγή: ROSA

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ