Απαγόρευση συμμετοχής για τα “επικίνδυνα  χειρήλατα αμαξίδια” και τους ανάπηρους αθλητές Κατερίνα Σαράντη και Αλεξ Φερέτος.


 

Οι ανεύθυνοι υπεύθυνοι Χαλβατζής και Πολιάς δίχως ίχνος ντροπής επικαλέστηκαν την επικινδυνότητα των αμαξιδίων και παρεμπόδισαν τους δυο ανάπηρους αθλητές να αγωνιστούν. Στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα χρησιμοποίησαν βαθιά μισαναπηρικά «επιχειρήματα» και επικαλέστηκαν τους κανόνες του Μαραθωνίου.
Οι δυο αθλητές προσπάθησαν να εξηγήσουν τα αυτονόητα δίχως να λάβουν απαντήσεις ή την μεταστροφή των «υπευθύνων» ώστε να αγωνιστούν.

Γύρω τους εκατοντάδες μη ανάπηροι δρομείς που έβγαζαν φωτογραφίες δίχως να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν τους ανάπηρους αθλητές. Την ώρα που οι δυο αθλητές αποχωρούσαν απογοητευμένοι με συνοδεία της οργάνωσης από τα ηχεία ακούγονταν οι γνωστές κορόνες για τη δύναμη ψυχής των ΑΜΕΑ συμμετεχόντων που πήραν θέση με τους συνοδούς τους για να τρέξουν.
Δυστυχώς ο αποκλεισμός, που είχε καταγγείλει η αθλήτρια Κατερίνα Σαράντη, δεν ευαισθητοποίησε τις αρχές. Ο Αντώνης Ρέλλας (Antonios Rellas) αναδεικνύει σήμερα, την επιμονή των διοργανωτών να αποκλείσουν ανάπηρους μαραθωνοδρόμους, με αστείες προφάσεις.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ