Αντεργατικές πρακτικές με απολύσεις, περικοπές μισθών και εκβιασμούς, καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης


 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εταιρεία Μαλαματίνα για πλήθος αντεργατικών πρακτικών που περιλαμβάνουν απολύσεις, περικοπές μισθών ως και παρεμπόδιση βουλευτή να μπει στις εγκαταστάσεις της.

«Το τελευταίο διάστημα παραβιάζει κατάφωρα κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης, απολύει εργαζόμενους και εκβιάζει τους υπόλοιπους να δεχθούν μείωση των αποδοχών τους. Πριν ενάμιση μήνα, η εταιρεία απέλυσε απροειδοποίητα και παράνομα πέντε εργαζόμενους χωρίς καν να ενημερώσει το επιχειρησιακό σωματείο. Έσυρε επανειλημμένα το σωματείο στα δικαστήρια για να ακυρώσει τις κινητοποιήσεις του, πράγμα που δεν κατάφερε, αφού η απεργία των εργαζομένων κρίθηκε νόμιμη», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης στην «Εφ.Συν.».

«Την ίδια ώρα που κάνει διαβουλεύσεις με το σωματείο και δεσμεύεται να επαναπροσλάβει τους απολυμένους, πίσω από την πλάτη τους προσέλαβε νέα άτομα και καλεί τους ήδη εργαζόμενους να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις, χωρίς να τους επιτρέψει ούτε να τις διαβάσουν, ούτε να πάρουν αντίγραφα»!

Το ΕΚΘ καταγγέλλει πως «η αντεργατική διάθεση της εταιρείας είναι εμφανής», μια και χθες προσπάθησε να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση μελών του προεδρείου του, μελών της διοίκησης της ΓΣΕΕ αλλά και μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του βουλευτή και συνδικαλιστή Λεωνίδα Στολτίδη, αρνούμενη ακόμα και να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην προσπάθεια εύρεσης λύσης, ώστε να επέλθει η εργασιακή ειρήνη με τους εργαζόμενους. Τους ίδιους εργαζόμενους που πριν από τρία χρόνια έως και σήμερα δέχτηκαν να παραχωρήσουν το 20% του μισθού τους για να σώσουν την εταιρεία όταν αυτή κινδύνευε με χρεοκοπία.

«Απαιτούμε από τη διοίκηση της εταιρείας να ανακαλέσει άμεσα τις παράνομες απολύσεις των πέντε συναδέλφων και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση του σωματείου ώστε να υπογραφεί νέα επιχειρησιακή σύμβαση που να αντικατοπτρίζει τη δίκαιη ανταμοιβή και αναγνώριση του αγώνα των εργαζομένων για τη διάσωση της εταιρείας», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΚΘ εμφανώς προβληματισμένος από τις καταγγελλόμενες πρακτικές.

*Το εμφιαλωτήριο της Μαλαματίνα, βρίσκεται στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμφιαλωτήρια της Ευρώπης. Σε αυτό παράγονται 50 εκατομμύρια φιάλες τον χρόνο, περισσότερες από 40 χιλιάδες φιάλες την ώρα…

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ