Η Νέα Ζηλανδία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών νέων μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με τη UNICEF


 

Η Νέα Ζηλανδία ξεκίνησε εκστρατεία για να βοηθήσει τους νέους της χώρας να ξεπερνούν επώδυνους χωρισμούς, ενθαρρύνοντας τους να «συμβιβαστούν με τα συναισθήματά τους» και να μπλοκάρουν τον/την πρώην τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κυβερνητική καμπάνια «Love Better» προσφέρει συμβουλές και υποστήριξη, θα προβληθεί σε podcast και σε πλατφόρμες όπως το Instagram.

Το «Love Better» δίνει τη δυνατότητα στους νέους να μοιράζονται «αληθινές ιστορίες για να βοηθήσουν συνομηλίκους που μπορεί να βιώνουν παρόμοιες εμπειρίες».

Η αρμόδια υπουργός για θέματα κοινωνικής ανάπτυξης, Πριγιάνκα Ραντακρίσναν, είπε ότι η κυβέρνηση δεσμεύει 6,4 εκ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (3,7 εκ.ευρώ) για την εκστρατεία για τρία χρόνια.

“Γνωρίζουμε ότι οι χωρισμοί βλάπτουν. Θέλουμε να υποστηρίξουμε τους νέους μας (…) και να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχει διέξοδος χωρίς να βλάψουν τον εαυτό τους ή τους άλλους“, είπε.

Έξι στους 10 Νεοζηλανδούς μεταξύ 16 και 24 ετών έχουν βιώσει χωρισμό και η μεγάλη πλειονότητα από αυτούς στη συνέχεια «υπέστησαν ή προκάλεσαν επιβλαβείς συνέπειες», σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Kantar.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ