Ριζική ανακαίνιση για το Λουτράκι


 

Από 1η Οκτωβρίου,  θα ξεκινήσει το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Λουτρακίου. Πρόκειται για ένα έργο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ το οποίο έχει καθυστερήσει εδώ και δεκαετίες. Η τεχνική εταιρεία που το έχει αναλάβει, η ZIKAT ATEBE έχει μπροστά της ένα έτος να ολοκληρώσει το έργο με την ελπίδα ότι μπορούν να επισπευσθούν οι χρόνοι και το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας να είναι προσβάσιμο στο κοινό από τα μέσα καλοκαιριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο προβλέπει την διαπλάτυνση του παραλιακού πεζόδρομου κατά δύο περίπου μέτρα, περιορίζοντας τον εξωτερικό χώρο των καταστημάτων, ωστόσο το έργο τυγχάνει σχεδόν καθολικής αποδοχής και από τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Με πρωταγωνιστή την Brown Hotels, αυτό το διάστημα το Λουτράκι ανανεώνει σε μεγάλο βαθμό και το ξενοδοχειακό του δυναμικό. Ήδη από τις αρχές Αυγούστου έχει ανοίξει τις πόρτες του το Dave by the Beach Loutraki, στον χώρο που φιλοξενούνταν το Kontis Hotel, το οποίο παρέμεινε κλειστό για σχεδόν 20 χρόνια. Παράλληλα η Brown Hotels έχει αποκτήσει δύο ακόμη μονάδες, το Loutraki Palace, το οποίο προορίζεται να είναι το resort του ομίλου στην πόλη, καθώς και το πρώην ξενοδοχείο Elpis, ξενοδοχεία που δεν λειτουργούσαν για περίπου δέκα χρόνια.

Πληροφορίες θέλουν την Brown Hotels να είναι στην τελική φάση για την απόκτηση τριών ακόμη ξενοδοχείων στην περιοχή του Λουτρακίου. Παράλληλα, ανακαίνιση αναμένεται να υλοποιηθεί από τους νέους ιδιοκτήτες των Ramada και Wyndham Loutraki Poseidon Resort, τον όμιλο Comer που έχει αποκτήσει και το καζίνο του Λουτρακίου. Επιπλέον, ανακαινίσεις πραγματοποιούν και αρκετοί Έλληνες ξενοδόχοι που έχουν επενδύσει στο Λουτράκι.

Μετά από 15 χρόνια, το Λουτράκι αναμένεται να υποδεχθεί ξανά το τρένο. Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα από τις αρχές του 2023 ο προαστιακός που θα συνδέει την Αθήνα, το αεροδρόμιό της και το λιμάνι του Πειραιά με το Λουτράκι θα τερματίζει στη συμβολή των οδών Αιγαίου και Ποσειδώνος στην παραλία της πόλης. Η επανέναρξη της γραμμής από την Hellenic Train αναμένεται να τονώσει τόσο τις αυθημερόν επισκέψεις όσο και τον τουρισμό γενικότερα.

photo: Droneyeshots

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ