Η πρώτη φωτογραφία του υποτιθέμενου τέρατος δημοσιεύθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1933


 

Από τον 6ο αιώνα θρύλοι έκαναν λόγο για ένα τεράστιο θαλάσσιο θηλαστικό που κρυβόταν στα νερά της λίμνης Loch Ness . Οι μαρτυρίες που υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός τέρατος, της «Νέσι», αρχίζουν τον Ιούλιο του 1933. Τότε, το αυτοκίνητο του ζεύγους Σπάισερ, που διέσχιζε κάποιον δρόμο κοντά στη λίμνη, κατάφερε να αποφύγει ένα μεγάλο, γλιστερό και με τεράστια ουρά ζώο, που εξαφανίστηκε στα λασπωμένα νερά.

Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα «τέρας» μήκους από 6 έως 124 πόδια! Η φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρουργού», ήταν δημιούργημα του χειρουργού Ρόμπερτ Γουίλσον. Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο. Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών. Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν τη «Νέσι».

Ωστόσο, το τέρας του Λοχ Νες παραμένει ένας από τους πιο διαχρονικούς μύθους, χωρίς να υπάρχει σαφής επιστημονική απόδειξη ή καταγραφή του, ωστόσο η μορφή του αποτυπώνεται μέχρι σήμερα σε εκατοντάδες τουριστικά σουβενίρ…

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ